MENIU

Cristian Cioacă a fost adus la Curtea de Apel Pitești pentru un nou termen în dosarul de omor

<p>Cristian Cioacă </p>

Cristian Cioacă, fostul polițist condamnat de instanța de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, a fost adus luni, de la Penitenciarul Colibași la Curtea de Apel Pitești, pentru un nou termen în dosar.

Pentru acest termen au fost citați în vederea audierii doi martori, Luminița Georgeta Serian pe partea penală și Nicolae Cristoloveanu pe partea civilă, scrie Agerpres.

Instanța a dispus la termenul anterior, din 16 decembrie 2013, emiterea unor adrese către toate instituțiile cărora li s-a solicitat prezentarea unor probe, respectiv expertize medico-legale sau documente. De asemenea, părților civile din dosar li s-a cerut să precizeze cuantumul total al daunelor materiale pe care le solicită.

Instanța de apel a audiat deja, la termenele anterioare, mai mulți martori din dosar. Au fost, de asemenea, vizionate mai multe probe materiale, printre care și înregistrări video din noaptea dispariției Elodiei Ghinescu, imagini în care apare Cristian Cioacă.

Fostul polițist Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeș, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat și la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenție.

Sentința instanței de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părțile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama și fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părți civile în dosar, precum și de procurori.

Inculpatul a fost obligat, prin sentința Tribunalului Argeș, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cioacă a fost obligat și la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibași, unde a fost transferat pe 30 ianuarie 2013.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și profanare de morminte, fiind acuzat că și-a ucis soția, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.

Mai multe articole despre:
Cristian Cioacă dosar Cristian Cioaca