MENIU

Criminalul din Caracal, acuzații grave la adresa Penitenciarului Craiova. Gheorghe Dincă susține că s-ar fi încercat asasinarea sa

Criminalul din Caracal spune că a fost ținta unui asasinat. Foto/Inquam

Criminalul de la Caracal susține că în timpul detenției s-ar fi încercat asasinarea sa. Gheorghe Dincă s-ar fi aliat cu mai mulți deținuți împotriva conducerii penitenciarului, după ce a declarat că a fost supus unor acte de tortură. 

Gheorghe Dincă s-ar fi aliat cu mai mulți deținuți și ar fi pornit un adevărat război împotriva conducerii penitenciarului, după ce a declarat că a fost supus unor acte de tortură. Dincă susține că s-ar fi încercat asasinarea lui și că ar fi fost iradiat în timpul unor proceduri medicale.

Conform surselor din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dincă, încarcerat în regim de maximă siguranță, ar fi fost închis în condiții de grad sporit de risc, deși „vârsta de 60 de ani nu mai permitea un regim de detenție atât de dur.” Deținutul consideră că este o victimă a Justiției și a inițiat un conflict cu personalul penitenciarului.

Sursele jurnaliștilor de la Gândul afirmă că Dincă ar fi primit ajutor din partea altor deținuți, care susțin că „s-ar fi încercat otrăvirea lui Gheorghe Dincă prin intermediul unui alt condamnat, desemnat să spele vesela.” Acesta a mai spus că angajații ANP și medicii de la Spitalul Clinic Filantropia din Craiova l-ar fi chinuit și iradiat cu intenție.

Dincă s-a plâns că, recent, a fost dus la spital pentru o tomografie și, în ciuda cererii de a-i fi scoase cătușele pentru a completa formularele, „însoțitorii au refuzat.” De asemenea, acesta a afirmat că medicii nu ar fi pus covorul cu plumb peste el în timpul examinării, expunându-l intenționat la radiații.

Gheorghe Dincă a anunțat că intenționează să-i cheme în judecată atât pe polițiștii care l-au audiat, cât și pe medicii legiști care au analizat probele ridicate din butoiul metalic pe care anchetatorii susțin că l-a folosit pentru a incinera trupurile victimelor sale, arată Gândul.ro