MENIU

Creștere ALARMANTĂ a infectărilor cu COVID-19 în Bulgaria! Țara va intra în zona PORTOCALIE "cel târziu luni" - Măsuri DRASTICE, avute în vedere

Noi măsuri avute în vedere în Bulgaria

În câteva zile, Bulgaria va intra în zona portocalie de răspândire a coronavirusului, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul adjunct al Sănătății de la Sofia, doctorul Dimităr Petrov, la un post local de televiziune.  El a precizat că acest lucru înseamnă că va exista o anumită înăsprire a măsurilor, respectiv controlul va fi intensificat, cu precădere în spațiile închise, unde se produc aglomerări de persoane.

„În prezent, Bulgaria se află în zona verde, dar în câteva zile va intra în zona portocalie, cel târziu luni. Va fi o înăsprire mai drastică când vom intra în zona roșie. În prezent, se iau măsuri pentru a consolida mai degrabă controlul antiepidemic în spații închise, unde sunt mulți oameni. Acestea sunt în principal discotecile din stațiuni, există opinii cum că acolo nu sunt respectate deloc măsurile”, a afirmat doctorul Petrov, informează Rador, care citează Sega

Oficialul a arătat că, în prezent, există un trafic foarte intens în Bulgaria, inclusiv de tranzit. „În principal din partea bulgarilor care muncesc în străinătate și acum se întorc și se opresc de mai multe ori până ajung la graniță. Există, de asemenea, o concentrare la granițe, astfel încât a doua direcție pentru verificări este pe aceste rute, zone de recreere, benzinării și localuri de tip fast-food”, a explicat ministrul adjunct.

Potrivit ministrului, autoritățile iau în calcul "înăspriri (ale măsurilor - n.r) dacă crește în continuare numărul infectărilor cu coronavirus". "În zona roșie, cel mai probabil, vor exista restricții destul de severe în ceea ce privește localurile cu spații închise”, a spus el.

„Nu se poate ca într-un local cu 200 de locuri să avem 2.000 de persoane în interior. Localurile în aer liber în care există o supraaglomerare vor avea probabil anumite restricții impuse. Acestea sunt principalele locuri de contaminare. Plajele nu reprezintă o astfel de problemă, sunt în aer liber, acolo e și vânt. Lucrurile se întâmplă în contactele din afara plajelor”, a remarcat Dimităr Petrov.

462 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 în Bulgaria în ultimele 24 de ore, potrivit Portalului Unic de Informații. În spitale sunt internate 914 persoane, dintre care 86 se află în secții de terapie intensivă.

Numărul total al celor vindecați în Bulgaria se ridică acum la 398.669. 

În prezent, nu există nicio zonă în care să nu existe noi cazuri de infectare, majoritatea lor fiind înregistrate în Sofia, Burgas și Plovdiv, urmate de Varna și Pazardjik.