MENIU

Creștere ALARMANTĂ a cazurilor noi de COVID în provincia Hubei din China

Creștere ALARMANTĂ a cazurilor noi de COVID în provincia Hubei din China

Numărul zilnic al cazurilor noi de coronavirus s-a dublat în China, ceea ce a condus la o înăsprire a restricţiilor de circulaţie, iar în capitală pasagerii trebuie să scaneze un cod de sănătate înainte de a se putea urca în taxi sau în maşinile firmelor de ride-hailing, au anunţat duminică autorităţile, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

China continentală a raportat la data de 9 ianuarie 69 de cazuri noide infectare cu COVID-19, comparativ cu 33 de cazuri confirmate ziua anterioară.

Pe parcursul pandemiei, China continentală a raportat în total 87.433 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus și 4.634 decese asociate.

În buletinul său zilnic, Comisia Naţională de Sănătate a indicat că 21 dintre noile cazuri depistate erau importate.

Majoritatea cazurilor transmise local, 46 din 48, au fost înregistrate în Hebei, provincia din jurul Beijingului, care a intrat în această săptămână în "stare de război" în încercarea de a limita creşterea numărului de infecţii.

Hebei a încheiat testarea tuturor celor 13 milioane de locuitori din marile oraşe Shijiazhuang şi Xingtai, a anunţat duminică un reprezentant al autorităţilor provinciale.

Shijiazhuang, capitala provinciei, se află în carantină. Locuitorii nu pot părăsi oraşul, iar funcţionarea transportului public a fost suspendată, mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre:
china coronavirus china