MENIU

Crește misterul averii refugiaților din Ucraina - Un român cere 1,6 milioane de dolari și dă statul în judecată - Ce au descoperit anchetatorii

Misterul averii soților milionari ucraineni se adâncește. După ce familia de refugiați s-a ales cu 1,6 milioane de dolari confiscați, alături de bijuteriile și ceasurile de lux, un român dă statul în judecată și cere ca toată averea să îi revină lui. Până acum soții ucraineni s-au contrazis în declarații și nu au reușit să justifice sumele uriașe când au fugit din țara lovită de război. Oamenii legii au deschis un dosar penal încă de anul trecut de când au intrat în țară.

Procesul devine de la un termen la altul tot mai complicat, potrivit Realitatea PLUS.

Până acum, judecătorii și cei care au instrumentat dosarul nu au aflat de ce și cum a revendicat familia din Ilfov/București averea uriașă a refugiaților ucraineni. 

În primă instanță, magistrații au refuzat cererea familiei din București pentu că aceștia nu au reușit să demonstreze cu dovezi că banii, bijuteriile, suma de 50 de mii de euro le-ar aparține. Astfel că au pierdut în primă instanță și au făcut recurs, urmând ca termenul să fie judecat de o instanță superioară.

Atât familia din București, cât și familia de ucraineni sunt cercetate într-un mega-dosar penal de contrabandă la graniță, potrivit Realitatea PLUS. 

Banii provin din încălcările flagrante ale legii in mod repetat, potrivit unor surse din anchetă. De asemenea, familia de ucraineni a dat trei declarații până în prezent, pe care le-au tot schimbat. În ultima declarație dată în fața anchetatorilor, aceștia au recunoscut însă că banii sunt ai lor, dar nu au spus de unde provin bijuteriile și suma mare de bani, potrivit Realitatea PLUS.

În urmă cu un an, autoritățile au descoperit 1,6 milioane de dolari într-o mașină a unor refugiați din Ucraina. 

Poliția de Frontieră a descoperit în cursul zilei de sâmbătă, 12 martie, o sumă imensă care nu fusese declarată. Poliția de Frontieră a descoperit în mașina în care se aflau doi soți ucraineni peste 1,6 milioane de euro și peste 50.000 de euro. Oamenii legii au mai găsit în bagajele din mașină mai multe bunuri, printre care: ceasuri de lux, bijuterii și câteva zeci de genți scumpe.

„În data de 12.03.2022, în jurul orei 17:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-au prezentat pentru a intra în Romania doi cetățeni ucraineni (soț și soție) cu un autoturism înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra vehiculului. În urma verificărilor, au fost descoperite în bagajele din autoturism mai multe bunuri (9 ceasuri diferite mărci, bijuterii, 24 genți inscripționate cu denumiri ale unor firme recunoscute și sume în valută nedeclarate (peste 1,6 milioane dolari și peste 50.000 euro). În cauză, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, bunurile si sumele în valută fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor”, potrivit anunțului de la acea dată a Poliției de Frontieră.

sursă: Poliția de Frontieră