MENIU

Credit cu istoric negativ sau Credit rapid fără ANAF? (P)

Persoanele care vor un credit cu istoric negativ pot obține finanțare doar prin intermediul instituțiilor financiare nebancare (IFN-uri). Totuși, nu toate IFN-urile oferă împrumuturi celor cu istoric negativ, iar majoritatea acestora solicită verificarea situației fiscale a aplicanților prin ANAF, înainte de aprobarea unui credit.

Diferența dintre Credit cu istoric negativ și Credit rapid fără ANAF

Deși denumirile acestor două tipuri de credite par diferite, în practică, instituțiile care oferă un tip de credit sunt adesea aceleași care oferă și celălalt.

 

Creditul cu istoric negativ se referă la împrumuturile acordate persoanelor care au înregistrat restanțe, întârzieri la plată sau probleme financiare în trecut. Aceste credite sunt disponibile doar printr-un număr limitat de IFN-uri. Ele mai sunt denumite si credite pentru restanțieri sau credite pentru rău platnici, dar cel mai des lumea le apeleaza sub denumirea de credit cu istoric negativ.

 

Creditul fără verificare ANAF reprezintă un împrumut acordat fără a se consulta baza de date ANAF privind veniturile declarate ale solicitantului. Acest tip de finanțare este căutat, în general, de persoane care au venituri mici sau nu au venituri oficial declarate, fiind adesea refuzați de instituțiile bancare tradiționale.

 

Prin urmare, atât creditul cu istoric negativ, cât și creditul fără verificare ANAF sunt soluții de nișă, oferite de IFN-uri specializate în cazurile de profil financiar mai complex.

 

Instituțiile financiare care oferă credite rapide fără verificare ANAF pot fi ușor identificate accesând site-ul creditrapidfaraanaf.ro, unde aveți posibilitatea să comparați diverse opțiuni și să alegeți creditul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră, în funcție de condițiile de rambursare.

 

O diferență semnificativă între aceste două tipuri de credite constă în suma maximă disponibilă pentru împrumut. În cazul unui credit cu istoric negativ, suma poate ajunge până la 50.000 de Lei, în timp ce pentru un credit rapid fără verificare ANAF, suma maximă nu depășește, de regulă, 5.000 de Lei.

 

Cu alte cuvinte, creditele fără verificare ANAF sunt destinate în principal finanțărilor de valoare mică, fiind soluții rapide și accesibile.

 

Ce tip de împrumut să alegeți?

Dacă aveți nevoie de o sumă mică, cu aprobare rapidă, un credit rapid fără verificare ANAF este cea mai potrivită soluție, deoarece procesul este simplu, fără verificări suplimentare, iar fondurile vor fi transferate în cont într-un timp foarte scurt.

 

Pe de altă parte, dacă aveți nevoie de o sumă mai mare, este recomandat să optați pentru un credit cu istoric negativ, care, deși implică o evaluare mai complexă, permite accesarea unei finanțări mai consistente.

 

Documente necesare pentru accesarea unui credit

Pentru a accesa un credit cu istoric negativ sau un credit rapid fără verificare ANAF, este necesară doar prezentarea buletinului. Pe baza acestuia, instituția financiară va efectua rapid verificările necesare în baza de date ANAF sau în Biroul de Credit, pentru a stabili eligibilitatea solicitantului.

 

Totuși, mai este necesar și un extras de cont bancar, care va fi utilizat pentru a colecta codul IBAN al contului. Acest document asigură instituției financiare faptul că suma împrumutată va fi transferată corect în contul solicitantului, oferind o garanție suplimentară că fondurile ajung la destinatarul corect.

Mai multe articole despre: