MENIU

Credincioșii de la Vatican, SCUTIȚI de certificatul COVID-19 - De ce a luat Papa Francisc această decizie

Papa Francisc Foto: VaticanNews.va

Credincioșii din Vatican care participă la slujbele religioase nu vor fi obligați să prezinte certificatul COVID. Este excepția admisă de Papa Francisc, anunță Realitatea PLUS. 

Lucrătorii şi cei care vor vizita Cetatea Vaticanului sau locurile din jurisdicţia Sfântului Scaun vor fi obligaţi de la 1 octombrie să prezinte un certificat sanitar pentru COVID-19, iar singurii care vor face excepţie vor fi credincioşii care participă la ceremonii sau la audienţele generale de miercuri.

Angajații Administrației de la Vatican sau cei care vor vizita, de la 1 octombrie, Cetatea papalității sunt obligați să prezinte dovada că s-au vaccinat, au trecut prin boală sau sunt testați negativ la COVID-19.

O posibilă explicație pentru decizia de la Vatican poate fi că papa Francisc declara, în timpul zborului de întoarcere din turneul său în Slovacia, că există numeroşi "anti-vaccinişti" în rândul lucrătorilor de la Vatican şi se gândeşte "cum să-i ajute", scrie Agerpres.

În ordonanţa de la Vatican se arată, de asemenea, că "fac excepţie cei participă la ceremoniile liturgice în timpul strict al desfăşurării, fără abatere însă de la normele sanitare privind distanţarea, utilizării echipamentelor de protecţie şi respectării normelor specifice de igienă".

Mai mult, legislația în vigoare nu prevede amenzi pentru cei care vor fi găsiți fără certificatul sanitar.

În Italia, de la jumătatea lunii octombrie toți angajații, fie de la stat, fie de la privat, vor fi obligați să prezinte pașaportul sanitar la locul de muncă, atât în sectorul public cât şi în mediul privat.