MENIU

Cramă subacvatică în nordul Spaniei. Peste 25.000 de sticle de vin, puse la păstrare pe fundul mării - FOTO

Cramă subacvatică în nordul Spaniei

O cramă din Spania își păstrează vinurile într-un loc inedit, mai exact, pe fundul mării. Aceasta este ideea proprietarului prin care speră să dea lovitura. 250 de mii de sticle sunt ţinute în spații speciale, bine ancorate pentru a nu fi luate de curenţi. 

Vinuri puse la învechit pe fundul mării - aceasta este ideea prin care proprietarul unei crame din nordul Spaniei speră să dea lovitura.

El spune că s-a gândit la această metodă de păstrare a vinului după ce a observat cât de apreciate sunt băuturile recuperate din mări și oceane, după naufragii. Iar specialiștii i-au dat dreptate.

Există cuști care sunt adevărate crame subacvatică, unde sticlele de vin sunt lăsate la învechit, în mijlocul curenților și printre vietățile marine.

În prezent, crama subacvatică are la păstrare peste 25.000 de sticle de vin, care sunt ținute la o adâncime unde temperatura apei nu scade sub 12 grade Celsius. Iar cuștile au fost realizate în așa fel încât să funcționeze ca niște recifuri artificiale, care să sprijine fauna și flora apelor.

Mai multe articole despre:
crama subacvatica spania spania sticle de vin