MENIU

Crăciun: Şase trucuri ca să mănânci tot ce vrei fără să ţi se facă rău

 Crăciun: Şase trucuri ca să mănânci tot ce vrei fără să ţi se facă rău

De Sărbători suntem tentate să mâncăm mai mult decât într-o zi obişnuită. Ca să nu ai probleme digestive ar fi indicat să respecţi şase reguli de bază. Vezi cum să te fereşti şi să-ţi tihnească ceea ce mănânci!

Pericolul de a mânca peste măsură în zilele de sărbătoare este unul real, deoarece noi suntem obişnuiţi să pregătim felurite preparate care mai de care cu mai multe grăsimi. Meniul de Crăciun nu poate să fie conceput de foarte multe persoane ca fiind unul vegetarian sau cu alimente sărace în grăsimi, de aceea tentaţia de a găti reţete hipercalorice este foarte mare.

În mare, tot secretul stă în a nu mânca haotic şi în cantităţi industriale. Pe lângă acest secret, iată care sunt cele 6 trucuri eficiente ca să mănânci tot ce vrei fără să ţi se facă rău:

1. Respectă pe cât posibil orarul celor 5 mese pe zi

Este de preferat să ai 3 mese principale şi două gustări pe parcursul unei zile, însă nu mânca mai târziu de orele 21.

2. Nu mânca niciodată desertul după masa principală

Consideră desertul ca o gustare pe care trebuie să o iei între mesele principale. Nu-l mânca niciodată imediat după masă, ci lasă să treacă măcar 1-2 ore.

3. Alege porţiile mici

Dacă vrei să mănânci sarmale, chiftele, friptură de porc, cârnaţi, rulade cu carne, slănină sau alte mâncăruri consistente şi grase, alege o porţie moderată. Evită să mănânci cantităţi exagerate şi să le combini pe toate la o singură masă.

4. Nu combina cartofii, pâinea şi carnea

Îţi va fi mult mai bine şi vei putea să mănânci o porţie mai mare dacă eviţi această combinaţie pe care o facem cel mai des. Încearcă să mănânci carnea cu salate, murături sau alte legume preparate simplu, iar pâinea consum-o doar atunci când preparatul este mult prea gras şi simţi nevoia de pâine.

5. Consumă alcool în cantităţi mici

De regulă, băuturile alcoolice influentează în mod negativ procesul de digestie, astfel că nu este foarte recomandat să le consumi în timpul meselor.

6. Bazează-te pe ceaiurile medicinale

La o jumătate de oră după o masă copioasă poţi să-ţi faci un ceai neîndulcit care are rolul să ajute sistemul digestiv. Optează pentru ceaiul de mentă, ghimbir, verde sau muşeţel.

 

 

 

Mai multe articole despre:
mâncare deşert masă Crăciun meniu de Crăciun