Cozmin Guşă, prima reacţie după atacul lui Dumbravă: Omul nu duce la băutură, se pileşte repede
"Dumbravă nu duce la băutură, dacă bea două şpriţuri, se pileşte repede", este concluzia la care a ajuns Cozmin Guşă, după atacul generalului SRI Dumitru Dumbravă pe Facebook.
Atac furibund, pe Facebook, la adresa consultantului politic. Generalul SRI Dumitru Dumbravă a postat un mesaj extrem de dur împotriva lui Cozmin Gușă.
Citiţi şi:
General SRI, atac furibund la adresa lui Gușă. Dumbravă a semănat vânt, a cules furtună
"Cu domnul Dumbravă nu e mult de discutat. Singurul lucru de remarcat apropo de pensionare e că în aceeaşi zi în care s-a pensionat el un alt general s-a pensionat, cred că mult mai consistent, generalul Căpşună, despre care nu s-a vorbit deloc în presă. Asta n-a fost analizată deloc şi nici nu e cazul. Referinţele mele despre Dumbravă sunt multiple: de la plicuri până la relaţia cu Coldea sau cu Maior, dar ele nu erau de tip negativ, în sensul că omul ar fi iniţat o strategie pe care ar fi dus-o aşa, în concepţia lui, la bun sfârşit în dosare. Ci că era un om disciplinat din SRI, care în strategia statului paralel condus de Maior şi Coldea, îndeplinea nişte lucruri care niciodată nu s-au anchetat, dar această gafă generează o posibilitate de discuţie. Legat punctual de evenimentul de aseară, eu nu am altă concluzie: văzându-i şi faţa, că nu l-am cunoscut niciodaată, că nu duce la băutură. Probabil, fiind sâmbătră seară, stând la un şpriţ, a vrut să-şi arate muşchii 1 oră jumate, 2 ore, cât a ţinut postarea aia pe Facebook, şi apoi nişte oameni mai treji decât el l-au sunat şi i-au spus: Bă, băiete, şterge ce ai scris, că e de rău. În ce-l priveşte pe pensioarul Dumbravă n-am altă concluzie decât că a fost la băutură şi a vrut să facă un mic spectacol", a comentat Cozmin Guşă.
Consultantul politic a abordat, apoi, un subiect delicat, legat de sistemul în care "unii capătă informaţii cu valoare de baros asupra unor oameni din justiţie şi cu aceste informaţii ei pot să aranjeze soarta unora".
"Treburile sunt foarte serioase şi au devenit atât de serioase pentru că nu se dezbat. Au venit foarte multe probe în spaţiul public, nu genul de probe pe care le aruncă de alde Dragnea legate de statul paralel, ci lucruri, dosare, de la SIPA, şantaj, la judecători, la procurori, decizii în justiţie, care unele au fost evident comandate, altele, cum este cazul lui Gutău, au fost în mod mult mai evident invalidate şi ce nu s-a spus în emisiunea de aseară, totuşi lumea trebuie să ştie că Mircia Gutău a fost torţionat. Mircia Gutău, atât în 2006, când a fost întemniţat, în urma unui joc intern de putere din Partidul Democrat care se afla la guvernare cu baronii portocalii, el cu puşcăria pe care a făcut-o prima dată, era în arest în judeţul Argeş, el a fost torţionat, schingiuit, mi le-a spus mie, când în calitate de deputat l-am vizitat la puşcărie. Au venit copiii lui la mine şi mi-au spus că tatăl lor e într-o situaţie delicată. L-au băgat în celulă cu membrii din Clanul Sportivilor, nişte oameni foarte duri, nu-mi permit să spun mai mult. Trebuie să dezbatem calm despre acest sistem în care unii capătă informaţii cu valoare de baros asupra unor oameni din justiţie şi cu aceste informaţii ei pot să aranjeze soareta unora. România este plină de corupţi, pentru că n-ar fi dus-o atât de prost dacă oamenii din administraţie erau cinstiţi. Însă pe baza acestui fapt, cineva îşi face imagine, acel cineva poate fi de la Maior, la Coldea, la Kovesi, care spuneau că servesc intereselor cetăţeanului în condiţiile în care a fost un şir de arestări. Majoritatea arestărilor au fost bazate pe probe că bugetele au fost devalizate. Însă unele au fost bazate pe un joc de putere în care unii trebuiau să fie executaţi pentru că au supărat nişte mărimi politice. Despre Dumbravă, care nu duce la băutură, aşa-i văd eu faţa... Dacă bea 2 şpriţuri se pileşte foarte repede. Nu e treabă de justiţie, dar e un lucru pe care departamentul de contra-informaţii din SRI trebuie să-l analizeze", a spus Guşă.
Cozmin Guşă a atras atenţia că "serviciul de contra-informaţii din SRI trebuie să fie mult mai contondent".
"Noi avem nişte pensionari care sunt foarte activi în spaţiul politic. Dumbravă nu este, dar Coldea este. Şi felul în care ei adminsitează, manipulează în baza unor informaţii pe care le au. Deunăzi, generalul Coldea s-a întors de la Cluj împreună cu ambasadorul Klemm. Discutând, fiind foarte simpatici unul cu altul. Acest departament de contra-informaţii din SRI trebuie să fie mult mai contondent atunci când se colportează informaţii despre judecători, procurori. Lucruri care nu sunt în spaţiul public şi care au fost adresate public pe baza unor informaţii, dosare, stick-uri, care s-au obţinut în urma activităţii de ofiţer superior de informaţii. La rezervişti este o cu totul altă regulă. Eu sunt susţinătorul unor servicii secrete puternice. A unor servicii secrete care în baza forţei pe care o arată în interiorul statului român să poată relaţiona respectabil cu partenerii pe care-i avem. Nu doar din NATO, dar sunt şi din alte zone, unde serviciile ne pot crea pârtii de negociere pentru ceea ce vrem să rezolvăm, în baza unor proiecte pe care le avem. În momentul în care apar asemenea defecţiuni, precum cea a chefliului Dumbravă, nu se poate trece chiar aşa peste treaba asta. Adică, eu ştiu că Dumbravă a fost harnic, disciplinat, care nu a beneficiat în urma activităţii de ofiţer superior, aşa cum Coldea a beneficiat, pentru că e putred de bogat. Este un om care a relaţionat cu toţi marii oameni de afaceri din România, pe unii i-a executat, pe alţii i-a recuperat, şi mă gândesc la Bogdan Buzăianu de la Energy Holding, care astăzi este se pare sărac lipit în urma clasării dosarului din iulie, anul trecut", a dezvăluit Guşă.
Cozmin Guşă a insistat pe subiectele care sunt relevante în societatea românească.
"Noi vorbim despre normalitate, iar domnul Iohannis care tot stă să se gândească la întrebarea aia despre justiţie trebuie să se concentreze nu doar la ceea ce dă bine pentru publicul PNL, ci la ce anume întrebare despre bunul mers al justiţiei şi finalizarea proceselor este relevant pentru români. Pentru români, este relevant să nu se mai umble cu dosare de şantaj la adresa procurorilor şi a judecătorilor şi este relevant să-şi recupereze românii banii devalizaţi de politicieni sau oameni de afaceri în acest coşmar post-'89, în care acest binom om de afaceri-politician au devalizat bugetele locale. Aici trebuie să gândim logic, prioritatea trebuie să fie legată de recuperarea banilor, de dispariţia din viaţa publică a oamenilor politici pentru o perioadă, care doresc să beneficieze de această graţiere condiţionată. În fine, să dispară acest element de şantaj la adresa oamenilor care decid în justiţie. Şi ei sunt oameni şi nu putem să nu avem această părere că atunci când ei judecă cu sabia lui Damocles deasupra capului, adică cu un dosar de şantaj de la SIPA, în care cineva îi monitorizează viaţa personală. Fiecare mai bea un şpriţ, mai are câte o amantă, dar asta nu înseamnă că n-ar putea fi nişte oameni integri atunci când judecă. Să-i lăsăm să-şi facă treaba", a afirmat consultantul politic.
Cozmin Guşă: Dosarul lui Dragnea cu angajatele nu e de puşcărie
"Marea gafă a fost că a ridicat la suprafaţă acest gen de informaţii confidenţiale şi noi am înţeles cu toţii... Şi toată lumea s-a speria: Măi, frate, dacă ăsta se uită la o emisiune cu Gutău şi scrie în timp real acel text lung, cu informaţii confidenţiale, în care spune lucruri despre dosarul lui Gutău care n-au fost prezentat public. Ce concluzie să aibă lumea? Că domnul Dumbravă şi alţii au acest gen de informaţii cu care pot să apese pe buton oricând. Atunci decizia în cazul lui Dragnea putem s-o citim altfel. În funcţie de felul în care se negociază în subteran, Dragnea e cu degetul în sus sau cu degetul în jos. Chiar şi în cazul lui Dragnea, vreau să mă exprim într-un fel care poate n-o să le facă plăcere telespectatorilor: acest dosar al său, cu acele angajate, nu este un dosar de puşcărie. La fel cum n-a fost un dosar de puşcărie cel în care a fost condamnat Adrian Năstase. Noi avem dosare grele, avem TelDrum, avem privatizări frauduloase în dezavantajul statului. Şi noi tot discutăm de alegeri, de referendum sau de două angajate, chestii minore pentru România. Ţara este mult prea bolnavă şi nu se poate face bine dacă acest gen de ameninţări voalate nu vor dispărea din viaţa de zi cu zi. Dacă Dumbravă a făcut acea postare, pentru că ne ameninţă şi pe noi ca să nu mai vorbim, putem să ne închipuim că pe telefonia mobilă, la nivelul zilelor, în afara plicurilor galbene se petrec asemenea lucruri", a încheiat Cozmin Guşă.