MENIU

Cozmin Gușă: „Nu voi candida la nicio funcție în PSD în acest an”

Cozmin Gușă

Cozmin Gușă a anunțat vineri că nu va candida la nicio funcție în PSD în acest an. Declarația a fost făcută la Conferința Municipală a Organizației PSD Bistrița, unde Cozmin Gușă și Vasile Dâncu au fost invitați să participe de liderul filialei, Radu Moldovan. În aceste zile, în organizațiile PSD din țară au loc conferințe pentru desemnarea delegaților la Congresul național al PSD anunțat la sfârșitul lunii februarie pentru alegerea unei noi conduceri. 

 

„Mă adresez în calitate de membru simplu PSD. Nu m-am înscris la organizație de la noi din Ardeal, pentru că n-am fost membru atunci când am fost secretar general la organizația din Cluj sau din Câmpia Turzii de unde sunt eu, ci am fost membru la PSD Sectorul 1, unde m-am reînscris în toamnă la recomandarea lui Dan Tudorache, care e primarul Sectorului 1, si a lui Paul Stănescu, care e actualul secretar general. Motive suficiente pentru unii colegi din CEx-ul de atunci și pentru Viorica Dăncilă ca să mă dea afară imediat, fără motiv. Sigur, nestatutar, nu s-a operat această excludere la Organizația Sectorulu i 1, așa că am calitatea de membru PSD cu drepturi depline, care însă nu va candida la nicio funcție în partid, cel puțin în 2020. Cred că e mai important să-i sprijin pe alții pentru candidatură la funcțiile de conducere, cum sunt cel puțin doi de aici de la prezidiu”, a declarat Cozmin Gușă, de la tribuna Conferinței extraordinare a filialei PSD de la Bistrița.

„Este evident că partidul din care facem parte, la fel ca o casă în care trăim, trebuie sa ne placa. Ăsta este motivul pentru care atunci când am semnat adeziunea, la recomandările celor doi colegi, prieteni noi, Paul Stănescu și Dan Tudorache, le-am desenat prima data pe o foaie scurt niște inițiale și le-am spus: `Măi, fraților, eu vin în partid daca sunteti de acord sa facem din PSD partidul romanilor buni`. Cu oameni care doar știu să înjure si nu inteleg ca batalia poate fi castigata si altfel, cu argumente, voce, cu energie, cu inteligenta, cu asa ceva nu putem progresa. Campania electorală: E limpede că nu vom avea o campanie electorală corectă. Totul este artificial. După cum s-a inceput, este evident că pe proiectul lui Klaus Iohannis, care, dupa parerea mea, n-a fost, nu este și nu va fi niciodată un proiect dedicat intereselor României. Se forțează fel de fel de situații artificiale. Nu v-amăgiți cu motiunea de cenzură care a trecut, asta poate să rămână doar un foc de paie în Parlament, o bucurie scurtă. Ați văzut că nici nu s-a pus problema nominalizării vreunui reprezentant din partea noastră. O să-și continue Klaus Iohannis marșul ăsta în interiorul pre-campaniei și a campaniei electorale cu un singur azimut, la care nu renunță, care este neconstituțional, și abia ăsta este motiv de suspendare a Klaus Iohannis, nu faptul că face joc politic. El dorește desființarea unui partid, care e partidul nostru, o spune, o recunoaște”, a mai precizat Gușă.

„Stăteam să calculez, dar nu mi-a fost greu, cam cât timp a trecut de când m-am adresat în calitate de membru PSD unei Conferințe județene și am sesizat că am îmbătrânit mult, pentru că au trecut aroape 17 ani. Am plecat în 2003, pe 4 iulie. E sigur că am mai vorbit în 2009 când am condus strategic campania lui Mircea Geoană, dar nu mai eram membru de partid, nu mai aveam gânduri de politică. Timpul trece. Am observat multe fețe cunoscute în sală. Apropo de cei de pe scenă, anul viitor o să aniversez 20 de ani de prietenie cu Radu Modovan, și cu Nicu (Nicu Moldovan, președinte executiv al filialei PSD, n.red.), și tot anul viitor o să aniversez 30 de ani de prietenie cu Vasile Dâncu. Așa că suntem vechi. Sperăm ca timpul ăsta s-a așezat peste noi bine, ne-a adus experiență și înțelepciune, pentru că experiențele pe care le-am avut în acest interval au fost extrem de dense”, a spus Cozmin Gușă în deschiderea discursului în fața social-democraților bistrițeni.