MENIU

Cozmin Gușă, mesaj de forță după prima medalie de AUR pentru România la Jocurile Paralimpice de la Paris: Alexandru Bologa, campion la JUDO

Alex Bologa, campion la parajudo. Foto/ANpS

Alexandru Bologa (28 de ani) este campion la Jocurilor Paralimpice de la Paris la parajudo, clasa J1, categoria 73 de kilograme. Sportivul român avea deja în palmares două medalii de bronz. 

Alexandru Bologa s-a impus în finala pentru aur la Jocurile Paralimpice de la Paris. Românul l-a învins pe Yergali Shamey (Kazahstan) cu 10-0, grație unui ippon. Alex a făcut un meci curajos, arătând cât de mult îți dorește medalia cea mai prețioasă.

Românul în vârstă de 28 de ani a câștigat două meciuri dificile la Paris în fața unor tribune pline, el trecând de Shokhrukh Mamedov, 10-0, scor la care s-a ajuns după ce uzbekul a primit trei cartonașe galbene pentru non-combativitate, care s-au transformat într-unul roșu.

În semifinale, el l-a întâlnit pe tatami pe brazilianul Damiao Perreira pe care l-a depășit grație unui Waza-Ari. Parajudoul, care este destinat doar celor care au deficiențe de vedere, are de la această ediție două clase J1 (complet nevăzători) și J2 (cu deficiențe de vedere).

„De-a lungul carierei mele, am fost pe tatami împotriva sportivilor care, mai mult sau mai puțin, pot vedea. Cred că împărțirea între sportivii total orbi și sportivii cu vedere parțială este o idee bună. Este mai corect”, a spus Alex Bologa pentru eju.net.

Mesajul de forță al lui Cozmin Gușă

„Avem AAAAAUUUUUR la JUDO la Jocurile Paralimpice de la Paris!!! Alex Bologa s-a bătut excepțional și și-a îndeplinit visul de a i se cânta Imnul României la Olimpiadă. Bravo bărbate, felicitări multe și antrenorilor Tamas Gergely și Gianina Andreica! O veste minunată pentru români, o mare speranță pentru cei dispuși să lupte spre a-și depăși limitele! HAI ROMÂNIA!” - scrie Gușă pe Facebook.

Mai multe articole despre:
jocurile paralimpice alex bologa judo paralimpic