MENIU

Cozmin Guşă: Klaus Iohannis a fost trădat de oameni din propriul partid

<p>Klaus Iohannis</p>

Klaus Iohannis a fost trădat de oameni din propriul partid şi ar fi putut obţine un scor mult mai mare, crede consultantul politic Cozmin Guşă. Acesta mai spune că dacă toţi liderii ACL ar fi pus umărul la campania sa, Iohannis ar fi putut obţine un scor cu numai 5 procente sub cel al lui Victor Ponta. În ceea ce le priveşte pe Elena Udrea şi Monica Macovei, acestea au fost văduvite de fapul că nu au avut reprezentanţi în secţiile de vot din mediul rural

Consultantul politic Cozmin Guşă crede că oameni din PNL l-au trădat pe Klaus Iohannis, care ar fi avut, în mod normal, un scor mai mare în turul I al prezidenţialelor..

"Oameni cu bugete dependente de pixul prim-ministrului sau oameni manipulabili cu niste dosare l-au tradat pe Antonescu si azi si pe Iohannis. Dacă acesti oameni din propriul partid pe care îl conduce ar fi pus umarul intr-un mod real, Klaus Iohannis ar fi fost la distantă de 5 puncte procentuale si ar fi abordat turul II din alta postura. Postura de favorit", a spus Guşă la Realitatea TV.

Guşă mai spune că Elena Udrea, candidatul PMP, nu a făcut greşeli majore în campanie.

"Udrea, un potential de exprimare public major, foarte precis, nu a facut greseli in campania electorala. A avut sprijin minimal din partea mediului de afaceri, nu am văzut să fi avut prea mulţi bani în campanie, sprijin minimal din partea structurilor, un sprijin interesant din partea lui Băsescu din punct de vedere al discursului public, dar n-am vazut un sprijin de natura sa creeze o emulatie", a spus consultantul politic.

Atât Elena Udrea cât şi Monica Macovei au fost văduvite, însă, de lipsa reprezentanţilor în secţiile de vot din mediul rural, crede Guşă.

"Monica Macovei nu parea acel candidat viu, care in ciuda acestui ajutor intrinsesc, putea sa spuna si ceva. În mod cert ne putem da seama ca atat Udrea cat si Macovei au fost vaduvite de voturile pe care le-ar fi putut lua in plus in mediul rural, acolo unde nu au reprezentanti in sectiile de votare", a concluzionat Guşă.