MENIU

Cozmin Gușă: Gradea n-are scuză. Execută comenzile Puterii

<p>Cozmin Gușă</p>

Cozmin Gușă atrage atenția că presa a decăzut deoarece mulți patroni au fost ”oameni cu ambiții mici” care n-au înțeles munca de jurnalist.

Cozmin Gușă evidențiază că presa este precum clasa politică - nu poate fi mai bună sau mai puternică decât suma oamenilor care acționează în interiorul ei. Politicul e slab pentru că cei care conduc sunt slabi, iar mass-media au decăzut pentru că patronii ultimei decade au fost ”oameni cu ambiții mici”, care n-au înțeles ce înseamnă meseria oamenilor din subordine. I-au tratat ”ca pe o plastilină” care se modelează după interesele lor, mai spune consultantul politic, despre TVR.

”Emanuela Schweninger, căci despre ea e vorba, a lucrat la Realitatea și a fost un jurnalist profesionist, o fată care și-a făcut treaba. Doina Gradea a fost mâna dreaptă a lui Sârbu la MediaPro, probabil securistă - nu știu, n-am întrebat la CNSAS. Are față de securistă. Și exprimarea la fel”, este de părere Cozmin Gușă.

Vinovați de decăderea mass-media sunt chiar cei din interiorul ei, subliniază consultantul politic.

”Multă lume, mai ales persoane publice, îl antipatizează pe Pătraru, că au fost ținta pamfletelor sale. Și eu am fost țintă, dar eu îl simpatizez. Dezacordul la nivelul nostru merge. Dezacordul la nivelul TVR nu merge. Gestul lui Pătraru și al echipei lui a fost să se păzească. Și cum se poate păzi un jurnalist? Să-i provoace pe unii la discuție, să îi înregistreze. L-am mai auzit pe un director - frustrat sexual, probabil - că folosea cuvinte obscene des. Suntem într-un teatru plin de semnificații. Indiferent ce s-ar putea discuta, Gradea nu are nicio scuză. Vine după o activitate extrem de îndelungată în mass-media private. Execută comenzi ale unor persoane de la vârful puterii”, afirmă Cozmin Gușă.

Consultantul politic precizează că Doina Gradea ”a aflat că este presă” lucrând ca secretară a lui Sârbu.

”Nu este un profesionist în presă. Nu e un om care să fi scris măcar vreun editorial, care să fi făcut analize, care să fi manageriat redacții. Vorbim, probabil, despre o fostă securistă care a ajuns pe lângă Sârbu, care a fost împănat de ofițeri acoperiți. Dacă tot vorbim despre influența statului-paralel - cei vizați sunt cei mai dornici de a înfiera”, mai spune Cozmin Gușă.

 

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă TVR mass media jurnalism