MENIU

Cozmin Guşă, despre Monografia SRI: Este un semnal de transparenţă transmis către români

<p>Cozmin Guşă: Am&acirc;narea votului Strategiei de Apărare, o tentativă de discreditare a preşedintelui</p>

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat, în cadrul emisiunii Realitatea Românească, că lansarea Monografiei celor 25 de ani de istorie a SRI reprezintă un semnal de transparenţă transmis către societatea românească, în contextul în care Serviciul Român de Informaţii a fost atacat din toate părţile.

Cozmin Guşă a precizat că atmosfera de la lansare a fost marcată de un sentiment de coeziune şi că manifestarea a fost una civilă.

"Abordarea lansării monografiei a fost destul de civilă, în sensul că Serviciul Român de Informaţii doreşte, prin această lansare, să se împrietenească cu societatea românească", a afirmat consultantul politic.

De asemenea, aceasta a explicat că prin aceste ieşiri publice, probabil, SRI vrea să arate că ne putem baza pe cineva în ţara aceasta în care partidele sunt cum sunt, iar deciziile luate de o instanţă sunt modificate de a doua instanţă.

"Probabil Serviciul Român de Informaţii a simţit că este nevoie să organizeze această manifestare cuvilă şi să lanseze monografie. Să arate că este un pilon de stabilitatea, într-o ţară care se află în declin instituţional", a continuat Cozmin Guşă.

De asemenea, analistul politic a declarat că Serviciul Român de Informaţii este un partener al preşedintelui Klaus Iohannis.

"Dacă pe vremea lui Traian Băsescu putem specula anumite lucruri, acum mi se pare greşit să mai facem vreo speculaţi", a continuat Cozmin Gusă.

Aceasta a mai spus că este convins că profesioniştii din SRI ştiu că o compatibilizare poate salva ţara de derapaje serioase.

"Iar, o compatibilizare se poate face doar cu partenerul strategic", a spus Cozmin Guşă, adăugând că din punct de vedere geopolitic şi geostrategic stăm bine, nu şi din punct de vedere economic.

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă transparenţă Monografia SRI