MENIU

Cozmin Gușă: ”PSD a făcut concesii pentru maghiari la nivel de CNA”

Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Gușă este de părere că PSD a acordat UDMR-ului concesii la nivelul Consiliului Național al Audiovizualului, pentru ca televiziunile care sancționează derapajele maghiarilor să plătească scump. Astfel se explică amenda uriașă - în valoare de 85.000 de lei - primită de Realitatea TV pentru comentariile la adresa minorității maghiare din România.

”PSD a acordat concesii la nivel de CNA pentru maghiari. Să nu ne imaginăm că Radu Herjeu a făcut aceste declaraţii împotriva spiritului liber de la Realitatea TV de capul lui. Liviu Dragnea a spus "Nu pot sa va dau statut, dar pot să rezolv la CNA o amendă atât de mare". Sigur că nu falimentăm de la 20 de mii de euro. Dar aceste amenzi se cumulează, pot să vină în cascadă şi la un moment dat se poate pune problema licenţei. Asta e obsesia lor. Realitatea TV nu a abordat subiecte sovine”, a declarat Cozmin Gușă într-o intervenție telefonică din cadrul emisiunii ”Realitatea Românească”, moderată de Octavian Hoandră.

Consultantul politic subliniază că maghiarii din România sunt mai ”nocivi” decât cei din Ungaria, catalogându-i ca fiind genul care ”sug la două țâțe”. Gușă a apreciat că maghiarii primesc bani și de la statul român, dar și de la Executivul de la Budapesta.

”Ungurii de la noi sunt mai nocivi decât ungurii din Ungaria. Ei sunt genul care sug la două țâțe. Pe de-o parte UDMR-iștii negociază bine pentru baronii lor, pe de altă parte, instituțiile lor iau foarte multe fonduri de la guvernul de la Budapesta”, arată consultantul politic.

Totodată, Guşă atrage atenția că intenția ascunsă a PSD-ului este ca CNA să retragă licența Realitatea TV, dar a dat asigurări că nu o să se ajungă la așa ceva.

”Aceste amenzi o să se cumuleze și o să se pună problema licenței. Realitatea TV nu ar fi abordat subiectul maghiar dacă guvernul de la Budapesta nu ar fi investit să existe o altă opinie privind România și pacea după cel de-al doilea Război Mondial”, a declarat Cozmin Gușă.

”Noi, Realitatea TV, avem de ce să ne plângem. Nu este o acțiune de PR. Este nevoie de o opinie liberă în România sau nu este? Este vorba vorba de un curent bine finanțat de la Budapesta în care România să fie atacată fix în anul centenarului”, a punctat Gușă.

În cadrul aceleiași intervenții, acţionarul Realitatea TV a punctat că PSD face jocuri la Sucevița, care, însă, se vor întoarce împotriva lor, iar PSD-iștii au o atitudine de antiromânism, care o să-i facă pe cetățenii acestei țări să manifesteze. ”Parlamentul va fi sub asediu pentru antiromânism”, a avertizat Guşă, nu neapărat pentru teme legate de anticorupţie.

”PSD face jocuri la Sucevița, ei fac jocuri minore care o să-i declaseze pe rând. De data aceasta este vorba despre un spirit al românilor, care văd atâta nedreptate, care văd atâta neglijență pentru sărbătoarea Centenarului. Parlamentul va fi sub asediu pentru antiromânism. Românii nu se simt bine când văd politicieni îmbogățiți”, a mai spus consultantul politic.

Cozmin Gușă a transmis că televiziunea Realitatea TV, din al cărei acționariat face parte, ”va rezista” împotriva agresiunilor CNA.

Mai multe articole despre:
Ungaria Sibiu CNA unguri radu harjeu