MENIU

Cozmin Gușă desființează sondajul IMAS. "În niciun caz PSD nu e la 20%"

Cozmin Guşă, în emisiunea România 2019. Foto: Cristian Otopeanu

Un sondaj IMAS dat publicității vineri a oferit rezultate surprinzătoare despre intenția de vot a românilor în perspectiva alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Potrivit sondajului IMAS realizat la comanda Europa FM, dacă ar avea loc alegerile europarlamentare duminica viitoare, PNL ar obține 25,2%, iar PSD 21,5%, după cum a prezentat aici Realitatea.net.

Consultantul politic Cozmin Gușă este de părere că rolul unui astfel de sondaj fals" este de a influența și manipula în perioada pre-electorală și rezultatul este nul nociv: scade încrederea populației în zona de expertiză.

"Azi a apărut un fake news. Sondajul dat de IMAS. Faptul că institutele de sondare nu mai sunt organizate, ca și presa de altfel, ne face să avem aceste rezultate false care dau PSD la 20% și PNL peste PSD. Oamenii intervievați de noi pe stradă în Bacău citau deja din acest sondaj, care nu corespunde adevărului. Este făcut acum, în perioada pre-electorală, ca să influențeze și manipuleze. Acest gen de sondaje false scade încrederea populației în zona de expertiză. Va veni un alt sondaj care va prezenta date exact pe dos. Nu mai avem zona de expertiza respectată. Îmi asum această opinie. Alin Teodorescu este un vechi colaborator de-al meu, dar în niciun caz PSD nu e la 20%, iar PNL nu este peste PSD", a declarat Cozmin Gușă în cadrul emisiunii "România 2019" de vineri seara.

Conform sondajului citat, în cazul alegerilor prezidențiale – pentru Klaus Iohannis ar vota 44.3% dintre cei care ajung la urne, cu trei procente mai mult față de luna februarie. În creștere este și candidatul aflat pe locul al doilea – Călin Popescu Tăriceanu – liderul ALDE ar obține 18%.

Fostul premier, Victor Ponta, scade în preferințele votanților, dar rămâne pe locul al treilea. Dacian Cioloș , președintele PLUS, se menține pe locul al patrulea, cu același număr de procente ca luna trecută.

Liviu Dragnea – liderul Partidului Social Democrat – rămâne pe locul al cincilea, dar crește cu 2 procente, ajungând la 8% din intențiile de vot.

Sugestie pentru KWI & Co: amnistie ba, grațiere condiționată, da

Cozmin Gușă, unul dintre acționarii Realitatea Media, a oferit miercuri seara detalii incendiare despre intrarea în faliment a primului post de știri din România.

Consultantul politic spune că statul paralel, în special prin binomul Coldea - Kovesi, a avut mereu obsesia de a pune mâna pe Realitatea TV. Gușă a mai spus că Realitatea TV este prima televiziune de știri din România și că nu există stat în spațiul euroatlantic care să nu sprijine o televiziune legendară atunci când are probleme.

Cozmin Gușă, detalii incendiare despre Realitatea TV. "Au existat sfori de șantaj în justiție"

Mai multe articole despre:
sondaj Cozmin Guşă sondaj IMAS