MENIU

Cozi la stingătoarele de incendii după tragedia din Colectiv

Alertă în rândul patronilor de cluburi

După incendiul din clubul Colectiv, administratorii cluburilor din Bucureşti și ai multor firme se înghesuie să cumpere stingătoare de incendiu, ca să intre in legalitate.

În Capitală s-au format adevărate cozi la centrele care vând aceste produse. Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Stingătoare atrage însă atenţia că peste 90% dintre produsele care se găsesc pe piaţă sunt de foarte proastă calitate.

Multe cluburi şi localuri din Bucureşti au început să-şi pună la punct echipamentele de siguranţă în caz de incendiu abia după tragedia de la clubul Colectiv.

Sute de bucureşteni au stat la coadă astazi la centrele unde se verifică şi se schimbă extinctoarele de incendii. Asta in conditiile in care un extinctor costă cât patru pachete de ţigări, scrie Digi24.

„Nu am găsit niciodată atât de aglomerat. Păi, numai când se întâmplă câte un eveniment nefericit ne face să punem lucrurile la punct", spune Liviu Dumitraşcu.

Un distribuitor de articole anti-incendiu spune: „Ziua de lucru a început de sâmbătă, când au început să sune telefoanele. Aceasta se întâmplă doar în urma controalelor, nu de bunăvoie şi doar dacă se întâmplă ceva urât. Nu ştim să prioritizăm ceea ce mai important. Adică viaţa", a arătat Bogdan Negerea.

Mai multe articole despre:
incendiu club incendiu colectiv