MENIU

Măsuri extreme anti-COVID-19: Spania anunță că masca de protecție trebuie purtată și acasă!

mască de protecție coronavirus

Accelerarea infectărilor cu noul coronavirus generează măsuri extreme în Spania! Șeful Departamentului de Sănătate din capitala Spaniei a îndemnat joi cetățenii să poarte mască de protecție și acasă, dacă se află în prezența unor oameni cu care nu locuiești.

 

Recomandarea a fost făcută chiar de șeful Deprtamentului de Sănătate din Madrid, Enrique Ruiz Escudero, care recunoaște în același timp că nu poate fi impusă o asemenea măsură.

„Recomandăm, ca precauție, purtarea măștii în spațiile private când există întâlniri sau adunări de oameni care nu locuiesc împreună. Credem că este important, din moment ce majoritatea focarelor au loc la întâlnirile de familie sau de prieteni sau la adunările oamenilor care nu locuiesc în aceeași casă”, a declarat Escudero.

 

În Madrid, măștile de protecție sunt obligatorii oriunde în public, mai puțin în aer liber și dacă oamenii pot păstra distanța fizică de cel puțin 1,5 m.

Spania are deja unele din cele mai stricte reguli din Europa cu privire la purtarea măștii de protecție.

În cea mai mare parte a țării, măștile trebuie purtate în public indiferent de distanța fizică, dar nu există nicăieri regula de a le purta acasă.

Spania este pe un trend ascendent al îmbolnăvirilor COVID-19, numărul cazurilor de coronavirus din crescând cu 2.615 în ultimele 24 de ore, de miercuri până joi.

Spania depune eforturi pentru a limita noile focare de infecții care au apărut de la ridicarea restricțiilor de izolare acum o lună. Autoritățile spaniole au recurs la noi restricții în diverse regiuni ale țării, după ce numărul infectărilor a crescut. În prezent, în Spania sunt active peste 150 de focare de COVID-19, multe din ele în regiunile Catalonia și Aragon.

Cu o zi înainte, de marți până miercuri, au fost raportate 1.357 de cazuri, dintre care două decese.

Până joi, numărul cazurilor confirmate a ajuns la 270.166, față de 267.551 miercuri, potrivit datelor Ministerului Sănătății din Spania. Aproximativ 16.410 infecții au fost detectate în ultimele 14 zile.

Potrivit datelor centralizate de corona.help, bilanțul total al infectărilor ar fi urcat până la 314.631 de cazuri iar bilanțul deceselor până la 28.426, în ultimele cinci luni, de la începutul epidemiei.