MENIU

Covid-19 la spitalul din Sinaia. Activitatea mai multor secții, suspendată 14 zile

Spitalul Sinaia. Foto: Facebook

Patru secții ale spitalului Sinaia și-au suspendat activitatea pentru două săptămâni, din 30 septembrie, după ce au fost depistate 11 cazuri de Covid-19 în rândul personalului medical. Secțiile afectate sunt Chirurgie generală, ATI, Blocul operator și Endoscopie.

Potrivit anunțului făcut pe pagina de Facebook a spitalului, din cele 11 cazuri pozitive, trei sunt medici, șapte - asistente și o infirmieră. Cadrele medicale infectate au intrat în izolare la domiciliu. 

”La un volum al activității chirurgicale cu 75-100% mai mare față de intervalul similar al anului trecut, lucrând cu pacienți gravi (urgențe chirurgicale, oncologici, vârstnici, endoscopii, consulturi, pansamente etc.) cu o complexitate mare și adresabilitate imensă, în raport cu rangul (spital orășenesc), spațiile existente și resursa umană a Spitalului, si nivelul de transmitere comunitară a virusului, era strict o chestiune de timp până când să apară această situație, în pofida purtării cu strictețe a echipamentelor de protectie.

Să fim sănătoși, să ne tratăm, să ne odihnim și alimentăm corect pentru a ne revedea după 11-12 octombrie din nou, în slujba celor care au nevoie de ajutorul nostru!
.... cam asta este Linia întâi”, a transmis spitalul Sinaia. 

 

Mai multe articole despre:
covid-19 spitalul sinaia sectii inchise