MENIU

Costel Alexe spune că NU Ministerul Mediului trebuie să rezolve poluarea din Capitală

Ministrul Mediului a explicat cine trebuie să se ocupe de poluarea din București.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a făcut declarații abia astăzi despre poluarea înregistrată în Capitală, spunând că nu ministerul este responsabil de ținerea sub control a acesteia. Asta după ce, Rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului din București - airly.eu - a înregistrat, sâmbătă seară, o depășire record de până la 667% (167 ug/m3) pentru poluarea cu PM 2,5 și 478% (239 ug/m3) pentru PM10 la stația de pe bulevardul Barbu Văcărescu din Capitală.

„În situația Bucureștiului, care după cum știți și dumneavoastră, este în procedură de contencios și nu putem decât să așteptăm sentința, în momentul de față mai niciuna dintre măsurile prinse în plan nu au fost implementate. Dacă am fi avut aceste măsuri implementate am fi avut, așa cum este firesc, ținte mult mai mici decât aceste depășiri", a spus ministrul Mediului, Costel Alexe.

„Din păcate, vreau să subliniez faptul că, de la an la an, sunt mai mari depășiri decât ar trebui. De cele mai multe ori se arată cu degetul spre Ministerul Mediului ca fiind cel care ar trebui să rezolve problema sau problematica poluării în România. Nu este nimic mai fals de atât. FALS! Nu Ministerul Mediului poate controla poluarea într-o Capitală. Ministerul, prin planurile privind calitatea și managementul aerului nu face altceva decât să aprobe niște măsuri, să informeze UAT-urile și Primăriile pentru aceste depășiri ca ele să ia măsuri", a adăugat ministrul.

Alertă! Depășiri de aproape 700% pentru poluarea cu praf în București