MENIU

Costel Alexe răspunde DNA: "Sunt primul interesat de clarificarea tuturor acestor acuzații"

Costel Alexe

Costel Alexe reacționează la anunțul DNA privind începerea urmăririi penale pe numele său într-un nou dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată. șeful Consiliului Județean Iași se declară "surprins" de noua sa calitate, având în vedere că, spune el, "de la începutul anchetei și până acum, nu mi-au fost solicitate depoziții și nu există vreo implicare oneroasă a mea în acest dosar". Mai mult, acesta se declară "la dispoziția organelor de cercetare", subliniind că este "primul interesat de clarificarea tuturor acestor acuzații într-un timp cât mai scurt și îmi doresc ca adevărul să iasă la lumină".

"Am primit astăzi informarea făcută de DNA Iași privind atribuirea calității de suspect în dosarul referitor la detașarea de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” Iași. (...)
 
Postul vacant de manager s-a ocupat în conformitate cu legislația în vigoare, primind toate avizele de legalitate și urmând întocmai etapele prevăzute de normativ. În ceea ce privește hotărârea privind organizarea concursului de proiecte de management la Școala Populară de Arte ,,Titel Popovici”, aceasta a trecut prin plenul Consiliului Județean și a primit votul consilierilor județeni, exact așa cum prevede legea.
 
Rămân consecvent principiilor și declarațiilor enunțate mereu: sunt la dispoziția organelor de cercetare. Eu sunt primul interesat de clarificarea tuturor acestor acuzații într-un timp cât mai scurt și îmi doresc ca adevărul să iasă la lumină. Nu vreau să fie loc de interpretări sau presupuneri care să îmi afecteze imaginea publică, pentru că știu că am acționat mereu cu bună-credință și îi pot privi pe toți cei cu care interacționez în ochi, cu încrederea că justiția se va dovedi justă și va arăta adevărul.
 
Știu că acest subiect va genera gâlceavă printre politicienii mărunți care nu fac altceva decât să adune machete colorate, jubilând meschin pe această temă, în lipsa oricărui proiect valabil pentru Iași, din partea lor. Nu am dat și nu voi da atenție acuzațiilor neîntemeiate din partea celor care nu au făcut nimic pentru Iași, care, surprinzător sau nu, văd că au informații despre acest subiect și îl trâmbițează de câteva zile deja.
 
Vă asigur că eu am venit la Consiliul Județean să fac treabă pentru comunitate, să facem împreună treabă bună, și avem, în acest an jumătate de mandat, proiecte pe care să le arătăm ieșenilor", afirmă Alexe, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Mai multe articole despre:
alexe costel alexe presedinte cj iasi dna dosar penal