MENIU

Corpul de Control al premierului, verificări la CNAS

O echipă coordonată de Corpul de Control al premierului și de cel al ministrului Sănătății va face o verficicare la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru a vedea de ce deseori nu funcționează cardul informatic de sănătate.

Perioada supusă verificării este de la 1 ianuarie 2016 până în prezent. Ultima dată sistemul cardului de sănătate a fost blocat la începutul lunii noiembrie, timp de patru zile.  

Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) are ca scop raportarea în mod unitar a serviciilor şi activităţilor furnizorilor către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi gestiunea electronică a calităţii de asigurat a pacienţilor.

Practic, eliberarea de reţete şi achiziţia de medicamente se fac prin intermediul acestui sistem informatic integrat, iar pacienţii pot cumpăra medicamentele compensate numai prin intermediul cardului de sănătate. În momentul în care sistemul nu este funcţional, medicii de familie sau farmaciştii pot elibera off-line reţetele, având apoi la dispoziţie trei zile pentru a o înregistra.

Mai multe articole despre:
CNAS Cioloş card sănătate