MENIU

Coronavirusul revine în Wuhan, epicentrul pandemiei în 2019, în China - Câte cazuri au fost raportate

Coronavirusul revine în Wuhan, epicentrul pandemiei în 2019, în China - Câte cazuri au fost raportate

Coronavirusul revine în Wuhan, epicentrul pandemiei declanșate în urmă cu peste doi ani. Cel puțin două cazuri au fost confirmate în ultimele zile, potrivit autorităților de la Beijing.

COVID-19 se întoarce în Wuhan, orașul din Chia unde a apărut coronavirusul prima oară. Au fost raportate două cazuri în Wuhan, la câteva zile după ce președintele chinez Xi jinping a confirmat impunerea politicii ZERO COVID-19. Președintele Xi a lăudat politica „Zero COVID”.

Primele cazuri au fost depistate la o pereche de lucrători portuari din Wuhan. Aceștia prezintă simptome de infecție asimptomatică.

Se asteaptă să fie început al patrulea val de testare în masă pentu izolarea completă a zonelor unde sunt depistate cazuri. Asta după ce provincia Anhui a raportat vineri un val de 107 infecții, iar județul Lingbi a fost deja închis.

China a înregistrat în total 163 de infecții în ziua de joi, săptămâna trecută, care reprezintă cel mai mare număr din ultimele trei săptămâni.

Anunțul celord două cazuri confirmate vine la doar câteva zile după ce președintele chinez Xi a vizitat orașul și a anunțat că orașele ar trebui închise și supuse unor restricții aspre pentru a controla coronavirusul.

Președintele chinez a anunțat că va lansa acum un plan actualizat Zero COVID, care va duce la înjumătățirea perioadelor de carantină a călătorilor care sosesc și a persoanelor lor apropiate, iar testarea în masă și folosirea interdicțiilor vor fi intensificate.

Potrivit Daily Mail, președintele chinez va folosi o supraveghere sporită și restricții impuse mai rapid și mai drastice.

Orașele Beijing și Shanghai au raportat zero cazuri noi de COVID vineri, Shanghai a fost izolat timp de două luni.

Și capitala chineză a scăpat de aceleași restricții draconice, prin regimul de testare în masă și solicitarea dovezii testului PCR negativ la 72 de ore pentru a intra în spațiile publice.

Prima infecție la om cu coronavirus a fost confirmată la o femeie care lucra la Huanan Seafood Market din Wuhan. Aceasta a manifestat simptome misterioase asemănătoare gripei pe 11 decembrie 2019, când s-a confirmat că este COVID.