MENIU

Coronavirus. UPU Suceava, redeschisă după decontaminare

UPU Suceava, redeschisa dupa decontaminare

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava s-a redeschis după decontaminare, în prezenţa şefului UPU-SMURD Iaşi, Carmen Diana Cimpoeşu, şi a coordonatorul crizei COVID-19 pe Moldova, Lucian Indrei, informează Agerpres.

UPU Suceava va funcţiona în regim de evaluare iniţială a pacienţilor şi, ulterior, de dirijare spre alte centre medicale.

"Este o activitate care doreşte să facă un screening a pacienţilor cu probleme medicale. Ulterior, decizia de a fi trimişi înapoi acasă sau direcţionaţi spre spitale de referinţă este luată de colectivul din UPU", a anunţat noul manager al SJU Suceava, Florin Filip.

Pacienții care ajung la UPU Suceava vor putea fi direcţionaţi spre spitalele suport din Rădăuţi şi Fălticeni, iar cele mai grave cazuri, spre spitale din Iaşi. 

Vă reamintim că SJU Suceava a fost închis timp de 48 de ora pentru dezinfecţie totală, decizia venind ca urmare a  numărului mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în special din rândul cadrelor medicale.