MENIU

CORONAVIRUS | Bilanțul infectărilor la nivel mondial a depășit pragul de 30 de milioane. SUTE de mii de morti! Unde sunt cele mai multe decese

Numărul infectărilor cu noul coronavirus, la nivel mondial, a depășit pragul de 30 de milioane. De la începutul pandemiei de COVID-19 și până în prezent, peste 22 de milioane de persoane testate pozitiv au învins infecția și au fost declarate vindecate. Din păcate, peste 940.000 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 au murit până în prezent, potrivit datelor publicate pe site-ul Universităţii Johns Hopkins.

Din cele 30 de milioane de îmbolnăviri confirmate în toată lumea, cele mai multe au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii. Peste 6,6 milioane de americani s-au infectat până acum cu SARS-CoV-2, bilanțul deceselor pe teritoriul american depășind 197.000.

Al doilea cel mai afectat stat din lume din punctul de vedere al cazurilor de contaminare este India cu peste 5,1 milioane de infectări. Aici, noul coronavirus a făcut peste 83.000 de victime de la începutul pandemiei și până acum.

De altfel, India depășește record după record în ceea ce privește numărul zilnic al cazurilor de infectare. În 24 de ore, aici au fost înregistrate 97.894 de noi îmbolnăviri, potrivit unui anunț făcut, joi, de Ministerul indian al Sănătăţii. În plus, cel puţin 1.000 de morţi asociate COVID-19 au fost înrtegistrate zilnic în India în ultimele două săptămâni.

Mai multe articole despre:
bilant mondial