MENIU

Coreea de Sud, în mijlocul celui de-a doilea val de corornavirus. Creștere MASIVĂ a cazurilor de import

Coreea de Sud, în mijlocul celui de-a doilea val de corornavirus. Creștere MASIVĂ a cazurilor de import

Autoritățile sanitare din Coreea de Sud spun că se află în mijlocul unui "al doilea val" de coronavirus, deoarece focare mici de infecție, dar persistente, continuă să fie descoperite de la o zi la alta, informează abc.net.

Un anunț în acest sens a fost făcut chiar de către directorul Centrului Coreean pentru Controlul și Prevenția Bolilor (KCDC), Jeong Eun-kyeong, care a declarat că a devenit foarte clar că weekend-ul de vacanță de la începutul lunii mai a dat startul celui de-al dolilea val de infecții cu virusul SARS-CoV-2 concentrat în zona dens populată a Seulului.

"În zona metropolitană, credem că primul val a fost din martie și până în aprilie, precum și din februarie până în martie", a spus Jeong.

„Acum vedem că al doilea val care a fost declanșat de vacanța din mai a continuat”, a mai spus directorul KCDC.

Noile cazuri de coronavirus din Coreea de Sud au continuat să crească și astăzi în zona metropolitană Seul și în afara capitalei, în principal din cauza cazurilor importate, majoritatea fiind atribuite marinarilor de pe o navă cu pavilion rusesc acostată în sud-estul orașului Busan. Țara a adăugat, astfel, 46 de cazuri noi, inclusiv 16 infecții locale, ridicând numărul total de infectări la 12.484, informează agenția națională de presă Yonhap.

Se remarcă o creștere a numărului de cazuri pozitive de coronavirus după un bilanț de doar 17 cazuri noi raportate luni, fapt ce a constituit cea mai mică cifră în aproximativ o lună de când au reapărut focarele de infecție.

Țara a raportat 30 de cazuri suplimentare importate, dintre care 16 au fost legate de o navă frigorifică cu un echipaj format din 21 de membri. Nava, care a plecat de la Vladivostok (Rusia), se află în prezent într-un port din Busan.

KCDC susține că a depistat duminică trei marinari de pe această navă care au prezentat simptome de febră ridicată în timp ce efectuau o inspecție de carantină a navei, dar operatorul navei nu a notificat Coreea de Sud despre aceste cazuri. Mai mult decât atât, căpitanul care a coborât din navă în Rusia în urmă cu o săptămână s-a dovedit a fi și el pozitiv. Coreea de Sud nu a fost informată nici despre acest caz, susține KCDC. Nici în acest caz, Coreea de Sud nu a fost notificată de autoritățile din Rusia.

Autoritățile sanitare au declarat că 176 de lucrători portuari, reparatori și marinari dintr-o altă navă cu pavilion rusesc care a fost amplasată în apropierea acestei nave, au intrat în contact cu marinarii infectați. În prezent, tot echipajul se află în izolare, fiind suspus testelor de depistare a infecției cu COVID-19.

Deoarece cele două nave sunt conduse de același operator, membrii celor două echipaje au ținut contact unuii cu ceilalți, potrivit autorităților din domeniul sănătății. În plus, din 21 de membri ai echipajului aflat la bordul unei alte nave, un marinar a fost testat pozitiv, potrivit oficialilor medicali din Busan.

Autoritățile din domeniul sănătății sunt în alertă ridicată deoarece, cel mai probabil, cazurile de contaminare importate vor crește în continuare.

În efortul de a stopa creșeterea cazurilor de import, Coreea de Sud a început să suspende, începând de astăzi, eliberarea de vize și zboruri neprogramate pentru a restricționa intrarea din Pakistan și Bangladesh, întrucât cazurile COVID-19 importate din cele două țări au fost în creșetere.

Începând de luni, țara a identificat un număr de 1.471 de cazuri importate de la primul focar de coronavirus apărut la sfârșitul lunii ianuarie. S-a ajuns, astfel, pentru prima dată în aproximativ 40 de zile ca numărul cazurilor importate să-l depășească pe cel al infecțiilor locale.

Pe lângă cazurile importate, răspândirea comunitară rămâne în continuare o provocare pentru autoritățile din domeniul sănătății.

Dintre cazurile cu transmitere locală, 11 au fost raportate în Seul și în zonele metropolitane din apropiere, iar patru cazuri au fost raportate în Daejeon, la 164 de kilometri sud de Seul.

În ciuda situației tensionate, țara a raportat un singur deces suplimentar, ajungând la 281 de cazuri totale, rata de deces fiind în continuare scăzută (2,25%).

Numărul total de persoane vindecate este de 10.908, în creștere cu  27 față de ziua precedentă.

În ceea ce privește numărul de teste efectuate, Coreea de Sud a raportat peste 1,19 milioane de teste din 3 ianuarie și până în prezent.

Mai multe articole despre:
coreea de sud coronavirus val doi