MENIU

Copilul de 8 ani care se transformă în piatră a sfidat destinul. Medicii sunt siderați

Copilul din Bangladesh
Copilul din Bangladesh

Un copil de 8 ani din Bangladesh care suferă de o afecțiune foarte rară și intratabilă a început să-și revină încet-încet și speră să se întoarcă la o viață aproape normală.

Mehdi Hassan, de 8 ani, suferă de o afecțiune extrem de rară a pielii care face ca întreg corpul său să se transforme încet-încet în piatră.

Boala îl împiedică pe copil să meargă normal, nici măcar nu poate să atingă lucrurile fără dureri, scrie Daily Mail. Puștiul a fost obligat să trăiască izolat după ce toți ceilalți copii îl consideră un monstru și refuză să se joace cu el sau măcar să se apropie de el.

Povestea lui Mehdi Hassan, preluată în presa internațională la începutul acestui an, a impresionat o lume întreagă și a avut și efecte neașteptate pentru copilul lovit greu de destin.

O fundație străină a plătit pentru un tratament inovator și puștiul începe să-și revină încet-încet după o lună de medicamentație. Mehdi poate acum să-și folosească mâinile, să se joace cu obiectele favorite și chiar să mănânce singur.

"Am început un tratament la spital. Minunea s-a produs cu ajutorul unor oameni de la o fundație caritabilă. Este extraordinar să-l văd fără acele bășici și răni oribile", a spus mama copilului.

Mai multe articole despre:
Bangladesh Mehdi Hassan