MENIU

Copil, transportat de urgență la spital după ce a băut gaz lampant! Cum a ajuns micuțul să înghită lichidul periculos

Copil, transportat de urgență la spital după ce a băut gaz lampant! Cum a ajuns micuțul să înghită lichidul periculos

Un copil dintr-o localitate din Botoșani a ajuns de urgență la spital după ce ar fi băut din greșeală gaz lampant dintr-o sticlă. Părinții au intervenit rapid, i-au luat sticla celui mic și au sunat la 112. Copilul a fost transportat de urgență la spital. 

Micuţul se afla în apropierea unei sticle cu gaz lampant şi se pare că ar fi luat o înghiţitură. Norocul a făcut ca părinţii copilului să fie atenţi şi să reacţioneze imediat. Mama copilului i-a luat acestuia imediat recipientul din mână şi a sunat la 112.

"Un copil în vârstă de un an și cinci luni pe care, absolut accidental, părinții l-au găsit cu sticla gaz lampant, un derivat din petrol, în mână. Părinții nu pot preciza dacă a înghițit sau nu.

Cert este ca va rămâne sub supraveghere la noi măcar 24 de ore. Starea generală este bună, este conștient, este stabil din punct de vedere hemodinamic", au declarat medicii. 

Cadrele medicale au informat şi asistenţii sociali din cadrul DGASPC, care vor discuta cu părinţii şi vor deschide o anchetă pentru a stabili dacă micuţul a fost supravegheat corespunzător.