MENIU

Copil din județul Neamț fugit de acasă după ce a fost bătut

Copil fugit de acasa dupa ce a fost batut

Un băiețel în vârstă de 10 ani din județul Neamț a fugit de acasă după ce a fost bătut cu brutalitate de tatăl său. Părinții au anunțat polițiștii la o zi după dispariție. Într-un final, băiatul a fost găsit în podul unei case, flămând, speriat și plin de vânătăi pe corp.

Tatăl le-a recunoscut polițiștilor că l-a bătut pe băiat pentru ca a incercat sa dea foc la magazie. Părinții au alertat poliția cu privire la dispariție abia a doua zi, când polițiștii au venit la domiciliul acestora pentru o problemă mai veche. Cei care l-au găsit sunt membrii unei asociații. Oamenii i-au dat de mâncare copilului și i-au ascultat povestea. Șocul cel mai mare a venit în momentul în care au văzut vânătăile de pe spatele copilului.

Reprezentant asociație: Ieri, înainte ca tata să te lovească ce ai făcut?

Copil: M-am dus în magazie că mi-a spus un nene să-i pun un pic de benzină și când a auzit tata a început să mă bată

Reprezentant asociație: N-ai apucat să dai foc?

Copil: Nu.

Întrebat cu cine și unde a dormit noaptea precendentă, băiatul de zece ani a răspuns că s-a culcat în fân alături de câine.

Reprezentanții asociației care l-au gasit pe copil spun că părinții nu erau îngrijorați de dispariția copilului și că au fost indiferenți la revederea acestuia.

Cristian Timofciuc, membru al Asociației 4X4 Rescue: Avea spatele plin de vânătăi, vânăt pe picioare. El a fugit miercuri de la prânz, părinții au anunțat dispariția de de-abia joi la prânz. Nici nu erau îngrijorați, erau relaxați, n-aveau o treabă.

Acum băiatul este în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Neamț, iar polițiștii fac cercetări pentru rele tratamente aplicate minorilor.

Mai multe articole despre:
Neamt copil neglijat copil lovit