MENIU

Copil de 7 ani, umilit şi batjocorit de învăţătoare. Înregistrări scandaloase- reacţia şcolii

Conducerea Liceului de Muzică din Cluj, unde un elev de 7 ani a fost umilit și jignit de învăţătoare, susține că acest cadru didactic are rezultate foarte bune, experienţă şi că "avea probleme acasă".

 În înregistrarea audio făcută de către o mamă poate fi auzită învăţătoarea care își varsă nervii pe un băiețel de 7 ani, din clasa întâi. La final îi instigă și pe ceilalți elevi să îl umilească în fața clasei, pentru a-l ”trezi”. Culmea, pe finalul înregistrării se poate auzi cum elevul răspunde, timorat, întrebărilor profesoarei și face calculele matematice cerute, scrie Ştiri de Cluj.

”Mă tu ești nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero mă băiatule? Pune zero la rezultat. Mă tu ești normal la cap? Mă tu ești normal la cap, tu ești întreg? Unde dracu ai văzut pus acolo? Tu nu ești în stare să urmărești o dată cu noi? Mă tu ești normal, mă băiatule (profesoara începe să ridice tonul)? Tu nu îți poți reveni la ritmul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare. Du-te în grădiniță. Pleacă în pregătitoare! Incapabil să te concentrezi. Toți sunt acolo (n.red. fac bine), dar el e pe nicăieri. A scris trei imbecilități pe prima coloană. Mă băiatule, tu ești întreg? Unde îți stă mă capul? Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Jumătate de creier ce esti! Adu-ți scaunul să fii supravegheat ca bebelușii. Bebeluș!”, a strigat profesoara timp de aproape 2 minute.

Scena a continuat, cu învăţătoarea cerând ajutorul celorlalţi elevi pentru a umili băieţelul de clasa 1, totul culminând cu retragerea a doi copii de la Liceul de Muzică, printre aceştia şi băieţelul în cauză.

Directorul Liceului de Muzică ”Sigismund Toduță”, Vasile Sândean-Ovadiuc, a declarat că plângerea la Inspectoratul Școlar Județean Cluj a fost depusă în 20 martie. El recunoaște că nu a ascultat înregistrarea făcută în sala de clasă, dar că nu este normal un astfel de comportament.

”În 20 martie, mama fetiței care a făcut înregistrarea a venit să își retragă copilul de la școală și dupa aceea au semnat o reclamație, trei părinți, și au depus-o la Inspectoratul școlar.

Noi am aflat de incident și în luna februarie am făcut o ședință cu părinții și acolo am stabilit cu toții că îi mai dau o șansă profesoarei. Învățătoarea a motivat că nu s-a mai putut controla, că are probleme acasă și că a fost o scăpare. Are 27 de ani de vechime și este apreciată.

A fost deja o comisie de anchetă și s-a stat de vorbă cu profesoara. Decizia de sancționare va fi luată de Consliulul de Administrație”, a spus directorul.

Interesant este că învățătoarea în cauză este membră în Consiliul de Administrație.