MENIU

Copil de 3 ani și tatăl acestuia, dați în judecată, în Cluj-Napoca. Care este motivul

Sursa foto: Arhivă

Un copil în vârstă de doar 3 ani și tatăl acestuia au fost dați în judecată, după ce au fost acuzați că ocupă în mod abuziv o locuință dintr-o casă modulară din Pata Rât, Cluj-Napoca.

O asociația a prezentat cazul revoltător pe o rețea de socializare.

,,Azi, 1.09.2021, Lara, în vârstă de 3 ani, împreună cu tatăl ei, s-a prezentat în fața judecătoarei la ora 8.40, răspunzând citațiilor pe care le-au primit amândoi, separat, de parcă ambii ar fi adulți. Cu câteva zile în urmă, avocata lor a prezentat în scris, și azi în sală, verbal, Întâmpinarea formulată în apărarea celor doi. Familia contestă cererea de chemare în judecată a minorei, cât și dreptul primăriei de a impune așa-numita „taxă de ocupare abuzivă” pe baza unei fișe de calcul cu referire la o Hotărâre de Consiliu Local care a fost anulată de Tribunalul Cluj în 2014 și de Curtea de Apel Cluj în 2015”, a precizat asociația într-o postare pe Facebook.

Conform procedurii, judecătoarea a lăsat timp primăriei să studieze această întâmpinare și să răspunde la ea, astfel încât pe 27 septembrie se va convoca o nouă înfățișare.

Asociația descrie pe rețelele de socializare și cum s-a ajuns la această situație. Copilul și tătal acestuia au primit, pe 24 august 2021, o înștiințare din partea primăriei Municipiului Cluj-Napoca, conform căreia el și fiica lui sunt în evidența primăriei că ocupă abuziv un apartament dintr-o casă modulară din Pata Rât.

,,În octombrie 2019 Sz.D. a intrat într-o cameră goală de acolo, pentru că nu avea cum să locuiască în continuare cu părinții lui în camera de 16 m² primită de la primărie în 2010 după evacuarea de pe strada Coastei. Chiar dacă el a predat cheia acelui spațiu reprezentantului primăriei în vara anului 2020, procesul continuă împotriva lui și al minorei de 3 ani”, a mai explicat asociația.

Mai multe articole despre:
cluj napoca copil tata judecata