MENIU

Copil cu autism, la spital cu răni produse de loviturile cu inelul educatoarei, la Piteşti

Copil cu autism, bătut de educatoare

Caz revoltător la Piteşti. Un copil de opt ani care suferă de autism a fost bătut la grădiniţă de educatoare. Femeia a recunoscut că l-a lovit pe băiat pentru că nu a ascultat-o. Copilul a ajuns la spital cu vănătăi şi zgârieturi de la inelul educatoarei.

Băiatul, în vârstă de 8 ani, urmează un program special la Grădiniţa „Sfânta Elena” din Piteşti. Educatoarea l-a bătut, ieri, pe motiv că nu a ascultat-o. Mama şi mătuşa copilului au observat acasă vânătâile şi zgârieturile şi l-au dus imediat la Spitalul de Pediatrie.

Cadru didactic cu zeci de ani de experienţă, educatoarea mai are doar un an până la pensionare. Conducerea şcolii a deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Directoarea Grădiniţa Sfânta Elena: Noi am urmat procedura, adică am înştiinţat comisia de disciplină, am anunţat inspectoratul. Am făcut toate demersurile, acum suntem în cercetare. Sanctiuni cu sigurantă vor fi. În momentul de faţă e suspendată. În momentul de faţă, doamna este acasă, da".

Familia copilului a depus plângere şi la poliţie.

Educatoarea va fi audiată în comisia de disciplină a grădiniţei, care urmează să dispună măsuri împotriva ei. Dascălul riscă excluderea din unitatea de învăţământ.