MENIU

Copiii mai mici de 3 ani NU vor mai fi primiţi în ORFELINATE

Copiii mai mici de 3 ani NU vor mai fi primiţi în ORFELINATE

Copiii cu varsta pana in trei ani nu vor mai putea fi plasati in orfelinate, ci vor fi dati exclusiv in grija asistentilor maternali, decizia fiind aprobata de deputati cu unanimitate de voturi.

Proiectul de lege aprobat miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, prevede ca este interzis plasamentul copiilor mai mici de trei ani intr-un serviciu de tip institutionalizat, scrie Ziare.com.

In prezent, regula se aplica doar copiilor cu varsta de pana la doi ani. Exceptie de la noile prevederi vor face copiii cu varsta de pana la 3 ani cu handicap grav, cu dependenta de ingrijiri in servicii de tip rezidential specializate.

Masura este necesara deoarece, din datele existente reiese ca acei copii institutionalizati inca de la nastere prezinta riscul de a dezvolta tulburari sau intarzieri intr-o varietate de domenii, iar cei care parasesc institutia si sunt plasati in familie cu prioritate pana la varsta de 3 ani beneficiaza de o dezvoltare mai buna, a explicat deputatul PSD Gabriela Podasca, in timpul dezbaterii proiectului, in plenul Camerei.

Mai multe articole despre:
asistenţi maternali orfelinat copii orfelinat