MENIU

Pronostic REZERVAT pentru copiii de 3 și 4 ani, răniți în incendiul din Iași: unde era mama micuților când s-a produs tragedia - detaliu ȘOCANT

Incendiu Iași

Copii de 3 și 4 ani răniți într-un incendiu produs în această dimineață, în comuna Trifești, din județul Iași, au șanse mici de supraviețuire, după ce au suferit arsuri de gradul III, anunță medicii de la a Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași. Micuții au suferit arsuri la nivelul feței și al mâinilor și picioarelor. Din primele informații, aceștia au fost lăsați de mamă în grija surioarei lor de doar 11 ani, care a suferit și ea arsuri ce nu o pun, din fericire, în pericol. 

Incidentul petrecut în această dimineață, într-o localitate ieșeană, este absolut cutremurător. Din câte se pare, copiii erau singuri acasă când s-a produs incendiul. Mama era plecată de dimineață la Iași împreună cu concubinul său și i-a lăsat pe copiii mici, de 3, respectiv 4 ani, în grija surorii de 11 ani, scrie Ziarul de Iași.

Aceasta a suferit arsuri pe 2% din corp și a povestit că a luat foc pătuțul în care se aflau surorile mai mici. Acestea au arsuri pe față, torace și mâini, pe aproximativ jumătate din corp.

„Au fost admiși în UPU doi pacienți în vârstă de 3, 4 ani, cu arsuri prin flacără, de gradul III. La o primă evaluare, pacientul cu o suprafață de 60% se află în sala de operație, celălalt are estimată o suprafață de 45%. Pacienții sunt gravi, cu prognostic rezervat având în vedere vârsta și suprafața”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

Ulterior, la spital a ajuns și mama copiilor pentru a se interna alături de aceștia.

Cel care i-a scos pe copii din flăcări este un bărbat de 50 de ani.

ȘTIREA INIȚIALĂ

ISU Iași s-a deplasat la un incendiu produs la o casă în localitatea Vladomira, comuna Trifești, județul Iași, relatează realitateadeiasi.net.

Pentru gestionarea și stingerea incendiului la locul evenimentului au fost dislocate două autospeciale de intervenție și stingere, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași.

Până la sosirea forțelor de intervenție doi copii, cu vârste cuprinse între 3 și 4 ani, au fost salvați de către localnici.

Aceștia erau conștienți și prezentau arsuri de grd II la nivelul feței, toracelui și membrelor superioare și inferioare.

Micuții au fost preluați de către echipajele medicale și vor fi transportați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Echipajul medical SAJ sosit la locul evenimentului a evaluat o fetiță de 11 ani, cu arsuri la nivelul feței, fiind în afara oricărui pericol.

Incendiu, care s-a manifestat la o încăpere și acoperiș, a fost lichidat. 

Mai multe articole despre:
iasi incendiu iasi copii raniti incendiu