MENIU

Control judiciar pentru șeful IPJ Cluj, alături de alți 3 subalterni. Adjunctul Ciprian Neag scapă de măsuri preventive, momentan

Mihai Rus

Mihai Rus a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii de la DNA Cluj după ce ar fi instigat mai mulți subalterni de la Rutieră să întocmească în fals documentație care să ateste că nu el s-ar fi aflat la volanul mașinii sale când vehiculul a fost surprins rulând cu aproximativ 120 de km la oră prin municipiul Cluj.

Cei 4 sunt sub control judiciar, însă Ciprian Neag a scăpat, momentan fără măsuri preventive.

Acesta și-a băgat soția „la înaintare„ atât la momentul opririi iar apoi voia întocmirea de către agenții din subordine de documentație falsă care să ateste versiunea sa.

Șeful IPJ Cluj ar fi dorit atât de mult să evite înregistrarea sa în evidențele poliției rutiere cu amendă pentru viteză excesivă în localitate încât atunci când a fost prins la fața locului ar fi trecut-o pe soția sa la volan, pentru ca aceasta să fie trecută în actele polițiștilor, transmit surse judiciare autorului acestui material.

Adjunctul șefului Poliției Cluj, chemat la audieri. Ciprian Neag are calitate de martor în dosarul de corupție

Concret, povestesc sursele arătate, nepotul fostului ministru de interne din regimul Năstase, Ioan Rus, Mihai Rus, ar fi rulat prin municipiul Cluj cu viteza de aproximativ 120 km la oră. El a fost oprit de poliție, iar imediat acesta ar fi schimbat locul de la volan cu soția acestuia pentru ca polițistul rutier să constate prezența ei la volan.

Figura nu ar fi ținut spun sursele autorului, pentru că polițistul constatase deja prezența unui bărbat la volanul bolidului.

Șeful IPJ Cluj, nepotul lui Ioan Rus, reținut de DNA pentru 24 de ore. Acuzații grave de corupție

Ulterior, mai arată sursele citate, Mihai Rus ar fi insistat la ofițerii de la Direcția Rutieră Cluj pentru a nu fi trecut în actele oficiale iar în locul său să fie trecută soția sa.

Potrivit surselor citate Mihai Rus va fi condus la sediul DNA Cluj unde va fi audiat în legătură cu aceste aspecte.

Totodată, transmit sursele autorului acestuia îi vor fi preluate telefoanele mobile în vederea efectuării unei percheziții informatice.

RUS MIHAI, chestor de poliție și șef al Inspectoratului de Poliţie Județean (IPJ) Cluj, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

Mai multe articole despre:
mihai rus seful ipj control judiciar