MENIU

Contre în coaliție pe majorarea pensiilor. Gheorghe Falcă (PNL): „S-a dorit să se vândă românilor O ILUZIE” - De ce e acuzat Marius Budăi

Contre în coaliție pe majorarea pensiilor. Gheorghe Falcă (PNL): „S-a dorit să se vândă românilor O ILUZIE” - De ce e acuzat Marius Budăi

Neînțelegeri între partidele din coaliție pe majorările pensiilor anunțate de PSD. Vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă a criticat propunerile social-democraților de majorare în plină criză, fără să menționeze și resursele de finanțare, într-o declarație în exclusivitate la Legile Puterii, cu Alexandra Păcuraru.

Vicepreședintele PNL și europarlamentarul Gheorghe Falcă îi acuză pe social-democrați că au încercat să vândă românilor o iluzie când au făcut anunțul majorării pensiilor.

„Sigur. În interiorul PNL s-a luat in discutie declarația dlui ministru. Toată lumea întreba dacă s-a făcut o analiză cu ministrul de Finanțe pentru a se obține datele concrete. Pentru că atunci când transmiți un astfel de mesaj către cetățeni trebuie să ai datele concrete. (...) Ministrul Muncii - ministrul Budăi, a recunoscut, la o altă emisiune TV, că nu s-a consultat cu ministrul de Finanțe. Propunerile PSD vor fi discutate în coaliție și vedem ce iese din coaliție. 

Asta înseamnă că s-a dorit să se vândă o iluzie. Deși noi suntem oamenii politici care ne-am dori să crească și salariile , și pensiile, dar în același timp trebuie să meargă și economia. Suntem într-o criză globală, și putem spune că ministrul Budăi are obligația , prin PNRR, până în luna decembrie să aducă pe masa Guvernului și să afie aprobată în Parlament legea reformei pensiilor pentru a elimina intâi inechitățile din această lege”, a declarat vicepreședintele PNL și europarlamentarul Gheorghe Falcă, în exclusivitate la Legile Puterii, cu Alexandra Păcuraru.

„O declarație de la mare, cu astfel de propuneri fără o analiză”, a mai completat Gheorghe Falcă.

„Noi avem obligația să realizăm legea pensiilor și dl ministru are această obligație. știe dl ministru că noi avem consumatorul vulnerabil, pentru a sprijini consumatorul vulnerabil. Să ne adresăm exact celor care au nevoie în primul rând de sprijin financiar. Arătăm neseriozitate în momentul în care noi, de la mare, anunțăm cifre, creșteri și în același timp... Măcar un telefon să-i dăm ministrului de Finanțe, că e din același partid. Măi, suportă bugetul? Putem să le spunem oamenilor astfel de cifre?

Cred că orice cetățean și orice politician își dorește să mărească pensiile cu cât mai mult. Dar trebuie să vedem dacă economia ne permite acest lucru.

Pentru că trebuie să rămânem în ceea ce înseamnă valoare, bani, în investiții, acest motor economic în criza globală în care suntem, să mențină veniturile statului în normele bune, astfel încât noi să putem gestiona atat veniturile oamenilor, cât și functionarea economiei”, a mai precizat europarlamentarul Gheorghe Falcă, vicepreședinte PNL, în exclusivitate la Legile Puterii, cu Alexandra Păcuraru.

Ministrul Marius Budăi a anunțat miercuri că PSD va propune în coaliție majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, fără taxarea celor 200 de lei, adică 2.800 de lei vor fi taxați, majorarea pensiei minime de la 1000 de lei la 1.100 de lei și majorarea punctului de pensie de la 1.586 la 1.745 de lei.