Contradicții în coaliție - PNL, poziție opusă PSD pe tema pensiilor speciale, după decizia CCR
Partidul Naţional Liberal susţine că nu este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari, ci revenirea la principiul contributivității. Anunțul a fost făcut după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că e posibil să promoveze un alt proiect pentru „desființarea” pensiilor speciale, după decizia Curții Constituționale.
"Poziţia Partidului Naţional Liberal este fermă: susţinem revenirea pensiilor la principiul contributivităţii. Pensiile speciale pentru parlamentari nu sunt reinstituite, pentru că decizia CCR nu repune în vigoare textul abrogat prin legea declarată neconstituţională. Este necesară procedura de reexaminare a legii prin Parlament, legea trebuie pusă în acord cu decizia CCR", precizează liberalii, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a PNL.
Partenerul de coaliție - PSD al liberalilor a anunțat, prin vocea președintelui partidului - Marcel Ciolacu, promovarea unui alt proiect pentru eliminarea pensiilor speciale după decizia CCR:
Marcel Ciolacu, după decizia CCR: „Eu nu am pensie specială. PSD va promova alt proiect. Pensiile speciale trebuie să dispară definitiv!”
„NU este necesară o nouă lege de desființare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Poziția Partidului Național Liberal este fermă: susținem revenirea pensiilor la principiul contributivității!
Pensiile speciale pentru parlamentari nu sunt reinstituite, pentru că decizia CCR nu repune în vigoare textul abrogat prin legea declarată neconstituțională. Este necesară procedura de reexaminare a legii prin Parlament, legea trebuie pusă în acord cu decizia CCR.
PNL consideră că nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege și să aibă parte de beneficii acordate preferențial. Amintim că în februarie 2021, PNL a votat desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari”, a transmis PNL într-un comunicat oficial.
Mai multe articole despre:
pnl
pensii speciale
pensii
sistem pensii
contributivitate
parlamentari
pensii parlamentari