MENIU

Contracte uriașe, inclusiv cu statul, pentru firmele paravan, controlate de Statul Paralel. Scandalul Metaminds, compania aflată sub lupa DNA

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă

Statul paralel și-a întins influența în decursul timpului în diferite domenii cheie. Firmele controlate de generali au obținut contracte importante, inclusiv cu instituțiile statului. Recent, o firmă a generalilor, ce este în atenția procurorilor DNA, a câștigat o licitație importantă.

Chiar și după ieșirea din sistem, generalii au încercat să aibă acces la cele mai importante informații din țara noastră, iar aici vorbim despre o licitație pentru o instituție a statului, care a fost desfășurată în urmă cu puțin timp și care a fost ulterior câștigată de o firmă ce se află în atenția procurorilor DNA, chiar în dosarul generalilor. 

Vorbim despre compania Metaminds, care a câștigat licitația ce este evaluată la 1 miliard de lei pentru cloudul guvernamental, al sistemelor private și, mai ales, care conține numeroase date din cadrul instituțiilor, dar și date ale cetațenilor, un contract pentru următorii 2 ani. 

Imagini în exclusivitate de la afacerile imobiliare ale Statului Paralel, transmise de Realitatea Plus

Firma Metaminds este în vizorul procurorilor DNA, asta după ce s-a extins ancheta penală și s-a văzut ulterior că prin firmele paravan generalii încasau sume importante de bani. 

Prin compania Metaminds, Florian Colea și Dumitru Dumbravă ar fi încasat, astfel, sute de mii de euro din consultanță, dar și din optimizările din justiție a dosarelor penale. 

Rezultatul licitație a fost contestat și urmează să vedem dacă va rămâne această decizie în picioare. Celelelalte firme care au participat la licitație spun că această companie nu are expertiza necesară pentru acest cloud guvernamental.