MENIU

Continuă epurările lui Cîțu. A eliberat din funcţie alţi trei secretari de stat

Florin Cîțu continuă demiterile din guvern. Foto/Inquam

Marius-Mihai Vasiliu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu, publicată, joi, în Monitorul Oficial.

Prin alte două decizii ale premierului, Călin-Claudiu Bădiu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi Gheorghe-Radu Szekely, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei, scrie Agerpres.

Radu Szekely va fi menținut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în poziția de consilier pe probleme de echitate.

Amintim că Radu Szekely ocupă din februarie 2021 funcția de secretar de stat pentru echitate și egalitate de șanse în Ministerul Educației. Acesta a fost propunerea USR-PLUS pentru acest post care a revenit formațiunii în urma algoritmului stabilit în Coaliție, scrie g4media.ro

Radu Szekely este fostul consilier al Ecaterinei Andronescu, în perioada ultimului mandat al acesteia la Ministerul Educației devenind directorul de cabinet al ministrului. A coordonat și scris documentul “Planul de acțiune pentru educație” care a făcut parte din viziunea “Educația ne unește” a fostului ministru PSD. Toate școlile din România au fost obligate să dezbată documentele și ideile propuse în respectiva viziune.