MENIU

Consumul acestei băuturi îți poate crește nivelul de anxietate. Nu, nu este vorba despre cafea

Consumul acestei băuturi îți poate crește nivelul de anxietate. Nu, nu este vorba despre cafea

De-a lungul timpului despre cafea s-a spus că îți oferă energie, dar și că în cantități mare provoacă nervozitate și anxietate. Cu toate acestea, mai este ceva ce trebuie să știi. Consumul acestei băuturi îți poate crește nivelul de anxietate.

Se pare că băuturile răcoritoare carbogazoase, căci despre ele este vorba, pot declanșa simptome de anxietate. Combinația de substanțe din compoziția lor nu este deloc benefică sănătății organismului, spun specialiștii.

Consumul acestei băuturi îți poate crește nivelul de anxietate

Cu alte cuvinte, specialiștii susțin că băuturile carbogazoase cresc simptomele de anxietate mai mult decât cafeaua. Un studiu publicat în Nutrients a constatat că băuturile răcoritoare sunt asociate cu un nivel mai mare de anxietate decât cafeaua sau ceaiul. În cadrul cercetării, cei care au băut două sau mai multe sticle de băuturi carbogazoase în fiecare zi au avut simptome de anxietate mai severe decât cei care au băut mai puțin de una pe săptămână.

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi

Grupul de participanți a inclus 1.025 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 75 de ani din Țările de Jos, Regatul Unit, Germania și Spania, toți cu un indice de masă corporală (IMC) între 25 și 40 kg/m2, cu unele simptome de depresie.

Concluzia a fost că consumul mai frecvent de băuturi răcoritoare stă la baza simptomelor de anxietate mai severe.

„Nu a fost găsită nicio relație între consumul de cafea și ceai și nivelul de depresie și anxietate la această populație specifică în niciuna dintre cantitățile de consum analizate”, susțin cercetătorii. Cu alte cuvinte, consumul de cafea și ceai nu a fost asociat cu anxietatea în acest studiu, dar asta nu înseamnă că unii oameni nu se simt anxioși după ce au consumat cofeină.

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Deoarece acest studiu a fost realizat pe un subgrup mai mic de indivizi cu IMC specific și simptome depresive preexistente, descoperirea nu este neapărat reprezentativă pentru populația generală.

Acest studiu întărește ideea că ceea ce mâncăm și bem are un impact major asupra sănătății noastre mintale. De asemenea, el dovedește încă o dată că tulburările de nutriție și de dispoziție sunt în strânsă legătură. Pe măsură ce anxietatea continuă să crească în întreaga lume, cu cât avem mai multe informații despre atenuarea ei în mod natural, cu atât mai bine.

Citește continuarea aici

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelor

 

Mai multe articole despre:
consum bautura anxietate