MENIU

Consum de droguri pe scena "Beach, please!". Rapperul Wiz Khalifa, urmărit penal - Ce mesaj transmitea organizatorul Selly înaintea festivalului

beach please, wiz khalifa, selly

Un festival care trebuia să fie un prilej de bucurie și de distracție pentru tineri în principal, dar nu numai, a devenit scena unor comportamente deviante: Wiz Khalifa, unul dintre artiștii care a performat la "Beach, please!", a fost săltat de poliție după ce a consumat droguri în fața publicului, chiar pe scenă! Înainte de debutul festivalului, organizatorul, influencerul Selly, se lăuda cu lupta împotriva drogurilor. Rapperul este cercetat pentru deținere de droguri de risc.

Melodii odioase, cu versuri halucinante, care nu pot fi reproduse, au fost cântate pe scena "Beach, please!" de tot felul de influenceri și artiști. Tânăra generație este intoxicată de indivizii care urcă pe scenă și fredonează versuri prin care promovează consumul de droguri și agresiunile. 

Asta, în ciuda faptului că, înainte de debutul festivalului, organizatorul, influencerul Selly, se lăuda cu lupta împotriva drogurilor.

"Avem anul acesta două spitale făcute în interiorul evenimentului, aproape 1000 de agenți de pază vor veghea buna desfășurare a evenimentului. În interiorul evenimentului nostru se află toate structurile relevante ale statului: Poliția, Jandarmeria, Agenția Națională Antidrog, ISU, BBCO, ANITP (Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, n.r.) și Brgigada antitero a SRI. 

În privința combaterii consumului și traficului de droguri, încă din primul an festivalul nostru a avut o politică de toleranță zero la consumul de substanțe interzise. Anul acesta, alături de ANA am demarat ceea ce noi considerăm că este prima campanie antidrog din România cu adevărat eficientă pentru publicul tânăr. Cu mesaje gândite pe limba tinerilor și cu expunere imensă în mediul online, campania are scopul de a descuraja consumul și de a preveni orice incident care poate apărea în festival pe fondul consumului de substanțe interzise. 

Am făcut demersuri alături de ANA și Poliția de Frontieră pentru a informa cât mai bine pe cetățenii străini despre legile țării noastre, în mod special în ceea ce privește consumul sau traficul de substanțe interzise", spunea Selly, înaintea festivalului. 

Wiz Khalifa, săltat de polițiști după ce s-a drogat pe scenă

Celebrul rapper Wiz Khalifa a fost săltat de polițiști direct de pe scenă, în momentul în care a început să se drogheze sub privirile fanilor. În România, consumul de droguri este interzis. Artistul a creat isterie în rândul urmăritorilor săi, care au așteptat să îl vadă la concert.

Rapperul Wiz Khalifa, săltat de la festival după ce s-a drogat pe scenă la "Beach, Please!" - VIDEO

Din primele informații, se pare că rapperul ar fi fost săltat de pe scenă pentru că și-a aprins o țigară cu marijuana.

În cauză s-a deschis dosar penal pentru deținere de droguri pentru consum propriu. Wiz Khalifa este cercetat în stare de libertate. Potrivit unor surse Realitatea PLUS, la audieri rapperul și-a rezervat dreptul la tăcere.

Rapperul Wiz Khalifa, cercetat pentru deținere de droguri de risc 

"La data de 14 iulie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea unui bărbat (cetățean SUA), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținere fără drept de droguri de risc.

Față de cel în cauză, a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale.

Din cercetări a reieșit că acesta, pe parcursul unui recital susținut în cadrul unui festival de muzică ce se desfășoară în stațiunea Costinești, județul Constanța a deținut peste 18 grame de canabis (drog de risc) și a consumat (pe scenă) o altă cantitate de canabis, sub forma unei țigări artizanale.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Judeţean Constanța și Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", anunță autoritățile române, într-un comunicat dat publicității astăzi.

Mai multe articole despre:
beach please wiz khalifa selly