MENIU

Constantin Chiriac: ”Este mult mai simplu să manipulezi un popor când nu ai o tablă de valori”

Actor Constantin Chiriac, preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, a fost invitatul lui Rareș Bogdan la o ediție specială a ”Jocuri de putere” de la Realitatea TV. Omul de teatru a susținut un recital în premieră pe televiziune, cu ocazia împlinirii a 166 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

Constantin Chiriac a vorbit despre viața personală și marile realizări ale poetului Mihai Eminescu dar și despre relația acestuia cu scriitorul Ion Creangă. Actorul i-a adus un omagiu literar acestuia, printr-un moment artistic, creând un dialog uluitor Mihai Eminescu - Ion Creangă.

Acesta este de părere că este mult mai simplu să manipulezi un popor când nu ai o tablă de valori. În ultimii 26 de ani, Eminescu a fost țintuit, s-a încercat compromitrea mitului Eminesc.

”Fără un popor sănătos spiritual nu putem să avem oameni sănătoși la trup. Personalitatea este binele suprem. (...) Dacă iei toate valorile sociale și politice de atunci și dacă le compari cu cele din ultimii 26 de ani, vei vedea diferențe uriașe. Tot ceea ce a satirizat Caragiale în schițele sale sunt copilării”, este de părere Constantin Chiriac.

 

Mai multe articole despre:
jocuri de putere constantin chiriac