MENIU

Consiliul Județean Ilfov, sprijin financiar pentru restaurarea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Micșuneștii Mari

Consiliul Județean Ilfov, sprijin financiar pentru restaurarea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Micșuneștii Mari

Consiliul Județean Ilfov a anunțat începerea procesului de consolidare și restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Micșuneștii Mari, comuna Nuci, Ilfov. Președintele Consiliului Județean, Hubert Thuma, a declarat că proiectul de reabilitare a acestui monument istoric va fi posibil datorită sprijinului financiar oferit de autoritățile locale.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Hubert Thuma a povestit cum a aflat de această biserică în decembrie 2023, când colegii săi au vizitat parohia pentru a aduce bucurie copiilor din comunitate. „M-au topit”, a spus acesta, rememorând momentul în care a intrat în biserica veche și i-a văzut pe credincioși ascultând slujba oficiată de preot.

Construită în anul 1743, biserica este unul dintre cele mai valoroase lăcașuri de cult din județul Ilfov, în stil brâncovenesc, cu un plan trilobat și un turn clopotniță deasupra pronaosului. Declarată monument istoric în 1915, biserica a trecut prin mai multe reparații de-a lungul secolelor, fiind afectată de cutremure. În prezent, se află într-un stadiu avansat de degradare, necesitând intervenții urgente.

„Din acest moment, încep procedurile pentru realizarea documentației tehnice pentru consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a lăcașului de cult”, a spus Thuma. Proiectul este un exemplu de colaborare între autorități și comunitate, menționând că acest demers reflectă angajamentul Consiliului Județean Ilfov de a proteja și valorifica patrimoniul cultural local.

Mai multe articole despre:
consiliul judetean ilfov restaurare biserica