MENIU

Consiliul Concurenţei analizează preluarea GSP de către Ringier

Consiliul Concurenţei analizează preluarea GSP de către grupul Ringier, conform unui comunicat oficial.

Ringier Sportal SRL, cea care preia cotidianul sportiv Gazeta Sporturilor, este o companie ai cărei asociați sunt Ringier AG și Digital Ventures Ltd. Ringier AG face parte din Grupul Ringier, iar Digital Ventures Ltd este o societate constituită conform legislației din Bulgaria.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. (21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, se spune în comunicatul Consiliului Concurenţei.

Mihnea Vasiliu, director general Ringier, a detaliat pentru paginademedia.ro: "Așteptăm acceptul de la Consiliul Concurenței, pe care sperăm că îl vom obține cât se poate de repede, după care vom integra efectiv Gazeta în Ringier, inclusiv fizic. Ei se vor muta la noi în sediu și vor lucra cu colegii de la Libertatea în același newsroom".

La începutul lunii iunie, grupul de presă elveţian a ajuns la o înţelegere cu Intact, pentru preluarea GSP, cu întreaga echipă de jurnaliști.

Gazeta Sporturilor, care a aparținut trustului Intact, a fost achiziționată de Ringier Sportal SRL, anunţul oficial făcându-se pe 3 iulie.

Cătălin Tolontan (49 de ani) a anunţat oficial că renunţă la funcţia de redactor şef al ziarului Gazeta Sporturilor pe data de 11 iulie.

Totodată, Cătălin Tolontan a confirmat informaţia precisă publicată de www.realitatea.net acum trei săptămâni: este coordonator editorial la Ringier, cu atribuţii foarte importante, urmând să răspundă editorial atât de Gazeta Sporturilor, print şi online, cât şi de Libertatea, print şi online. De asemenea, Tolontan are în atribuţii şi site-ul stiricurate.ro.

Citește și: Ce reacție a avut Cătălin Tolontan după vânzarea ziarului Gazeta Sporturilor!

În urma tranzacției dintre Intact și Ringier, domeniul tolo.ro și conținutul editorial al site-ului au trecut tot în portofoliul Ringier, companie care se va ocupa și de publicitatea de pe site, a mai scris www.realitatea.net, acum trei săptămâni.

Achiziţia este aşteptată să se finalizeze în septembrie 2018, in prezent aceasta fiind supusă aprobării privind controlul fuziunilor la autoritățile competente.

Gazeta Sporturilor este singurul cotidian național de sport din România, fondat în 1924.

Citește și: Cătălin Tolontan, dat în judecată după "Dosarul Shanghai". Se cer despăgubiri uriașe

"România riscă să devină prima ţară din Europa fără ziare, şi asta nu înseamnă că suntem postmoderni, anticipativi, avangardişti. Suntem rudimentari. Rămânem fără ziare ­fiindcă nu mai suntem în stare să producem informaţie credibilă, nu pentru că am fi vizionari şi mutăm informaţia pe digital", spunea Cătălin Tolontan în 2011, în "Adevărul".

"Sper să nu apuc ziua în care Gazeta Sporturilor va închide ediţia tipărită, iar eu să fiu redactor şef", mai afirma Tolontan acum câţiva ani.

 

.