MENIU

Consilier județean, săltat de DIICOT. Mai multe rude, cercetate într-un dosar de trafic de droguri. Șocant ce s-a găsit la percheziții! Reacția partidului 

Cartierul Obreja din Târgu Jiu a fost împânzit, joi dimineața, de polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și jandarmi din cadrul Brigăzi Speciale de Intervenție care au descins la domiciliile mai multor persoane cercetate pentru trafic de droguri, într-un dosar care vizează activitatea ilegală a unei grupări de criminalitate organizată, instrumentat de Structura Teritorială Bihor a DIICOT. 

Printre cei vizați se află liderul romilor din Obreja, Nelu Pavel, consilier județean în exercițiu și președinte al Asociației Partida Romilor Pro-Europa Gorj, precum și mai multe rude ale acestuia. 

În urma perchezițiilor, notează gorjonline.ro, organele judiciare au descoperit, printre altele, în jur de 500.000 de euro și câteva kilograme de aur. 

Se pare că unul dintre capii grupării infracționale deține o vulcanizare la Bălești, iar drogurile erau traficate în interiorul anvelopelor din cauciuc.

Potrivit presei locale, ar fi vorba de medicamente cu conţinut stupefiant livrate de gruparea infracțională în Norvegia.

Reacția PNL Gorj după reținerea lui Nelu Pavel

Partidul Național Liberal Gorj reacționează după ce presa locală a relatat că Nelu Pavel a fost săltat într-un dosar de trafic de droguri, instrumentat de DIICOT Bihor.

Într-un comunicat de presă, se menționează că Pavel încă nu a preluat mandatul de consilier județean PNL, dar și că partidul a început demersurile pentru a-i retrage sprijinul politic.

”În cazul reținerii domnului Nelu Pavel, Departamentul de Comunicare al PNL Gorj face următoarele precizări:

1. Nelu Pavel este consilier județean în exercițiu din partea PSD Gorj.

2. Nelu Pavel activează în cadrul PSD Gorj de peste 20 de ani, având mai multe mandate de consilier județean din partea acestui partid.

3. Deși a candidat pe lista PNL la alegerile locale din acest an, ca urmare a unui protocol de colaborare între PNL Gorj și Partida Romilor, Nelu Pavel nu este consilier județean în noul mandat.

4. PNL Gorj a început deja demersurile pentru retragerea sprijinului politic al lui Nelu Pavel.

Considerăm nedreaptă asocierea PNL Gorj cu problemele penale în care este implicat Nelu Pavel, având în vedere toate argumentele de mai sus”, transmite Biroul de presă al PNL Gorj.

 

Mai multe articole despre:
nelu pavel nelu pavel diicot