MENIU

Cornel Varvara, milionarul conectat la rețeaua coldistă, a părăsit sediul DNA. Controversatul personj are calitate de MARTOR. Gușă: Așteaptă o delegație a serviciului secret german care să-i negocieze libertatea împreună cu cei din SRI

Coni Varvara

Cornel Varvara, milionarul de Dorobanți care ar avea legături cu Vladimir Putin, om cheie în dosarul generalilor, a părăsit joi după-amiază sediul DNA, după ce a fost audiat timp de mai multe ore în dosarul caracatiței coldiste. Potrivit surselor citate de Realitatea Plus, Varvara ar avea calitatea de MARTOR. Într-o intervenție la Realitatea PLUS, consultantul politic Cozmin Gușă a declarat că Varvara, omul nemților, așteaptă o delegație din partea serviciului secret german care să-i negocieze cu SRI libertatea. "A realizat diverse lucrari pe banii guvernului german în timpul mandatului Angelei Merkel si de acolo a avut si legaturi cu Moscova si cu Albania", spune Gușă. 

Cornel Varvara, milionarul de Dorobanti, a părăsit sediul DNA la fel cum a venit, fără a face declarații și fiind însoțit de avocata sa. 

Conform surselor Realitatea PLUS, acesta ar fi apelat la sevrviciile de consultanta in afaceri si de optimizare ale generalilor Coldea si Dumbrava. 

Se extinde ancheta în dosarul generalilor! Personaj-cheie care l-a plătit pe Coldea, AUDIAT la DNA

De asemenea, la DNA a ajuns, joi, și avocatul celor 3 inculpati, respectiv al lui Coldea si Dumbrava, dar si al avocatului Doru Traila. 

Cornel Varva este finul lui Marius Vizer, omul de afaceri controversat cu legaturi la Moscova. Mai mult decat atat, conform unor surse Varvara ar fi fost intermediarul si omul de legatura intre premierul albanez Edi Rama si Florian Coldea. În plus, se pare că și Marina Pandarof l-ar fi cunoscut pe Cornel Varvara. 

Conform surselor Realitatea PLUS, alți martori importanți urmează să fie audiați astăzi în acest dosar.

Cozmin Gușă: Varvara așteaptă o delegație a serviciului secret german în weekend care să-i negocieze libertatea împreună cu cei din SRI

Într-o intervenție la Realitatea PLUS, consultantul politic Cozmin Gușă a declarat că Varvara, omul nemților, așteaptă o delegație din partea serviciului secret german care să-i negocieze cu SRI libertatea.

"Ma astept ca Varvara sa vorbeasca. Vorbim despre cel mai important caz de coruptie de la nivel inalt international. Nu e un milionar de Dorobanti, a lucrat pentru guvernul german in Kurdistan. A realizat diverse lucrari pe banii guvernului german in timpul Angelei Merkel si de acolo a avut si legaturi cu Moscova si cu Albania.

De altfel, Varvara se bazeaza ca, in acest weekend, va veni o delegatie din partea serviciului secret german care sa incerce sa-i negocieze libertatea impreuna cu cei din SRI. Aceasta este o informatie in exclusivitate, am aflat-o de la cei din anturajul lui Varvara. El crede ca se pot rezolva treburile prin negociere intre serviciile secrete si isi asteapta, daca cumva va mai fi in libertate in acest weekend, oaspetii din Germania care sa-i negocieze libertatea sau imunitatea cu oamenii din SRI", a spus Cozmin Gușă.

 

Liviu Alexa: Varvara spală milioane pentru statul paralel

În plus, în urmă cu mai bine de un deceniu, în 2013, firma lui Varvara a fost implicată în decontaminarea Flaminia, port-container refuzat anterior de mai multe țări europene.

"De ce această afacere este foarte mișto pentru statul paralel. Decontaminarea, ce înseamnă asta? Dă-mi 59 de milioane de euro să decontaminez un teren, sigur că exista proceduri standardizate de responsabilizare,  dar aici se spală banii frumoși când vrei să dai șpagă," a afirmat jurnalistul de investigații Liviu Alexa, într-o intervenție la Realitatea Plus.