MENIU

CONFRUNTARE IOHANNIS-PONTA. ALIN TEODORESCU. Ce efecte are asupra votului

CONFRUNTARE IOHANNIS-PONTA. Sociologul IMAS crede despre CONFRUNTARE IOHANNIS-PONTA, de la Realitatea TV, că nu are mari efecte asupra comportamentului electoral.

CONFRUNTARE IOHANNIS-PONTA. "Victor Ponta a fost foarte bun în postura de premier, celălalt, în postura de candidat, dar dezbaterea nu era despre funcția de prim-ministru, nici despre cea de primar al Sibiului. După părerea mea, dezbaterea de aseară nu are niciun efect asupra alegerilor, așa cum după părerea mea, în 2009, confruntarea Geoană-Băsescu nu a avut niciun efect asupra votului. Pe datele pe care le-am văzut zilele trecute, scorul era 48-48, 4% nehotărâți. Cel mult dezbaterea are efect asupra echipelor de campanie. Iohannis nu a fost în corzi, a fost taciturn și fără cunoștințe detaliate despre guvernare, știe administrație locală, părerea mea este că dezbaterea a fost o prezentare paralelă, între candidați foarte diferiți, o confruntare între nomenclatura națională și cea locală. Nomenclatura națională e cu vorbele, cea locală, cu faptele. Iar asta se vede.

Klaus Iohannis a plecat un handicap de un milion de voturi, campania sa trebuia dusă pentru recuperarea acestor voturi, în condițiile în care vom avea probabil o prezență de circa 10 milioane de alegători la urne, diferența între cei candidați va fi mică, publicul nu este prea hotărât cine trebuie să fie președintele. Niciunul nu a reușit să-i convingă pe CEILALȚI.

Klaus Iohannis ar trebui să participe în continuare la dezbateri, lumea trebuie să-l cunoască, e un politician de cursă lungă, să ne amintim de Emil Constantinescu, care a pierdut alegerile în 1992, a câștigat la pas în 1996. Domnul Iohannis se va întoarce la Primărie, în PNL, vom vedea dacă iese fuziunea. Are o șansă în turul doi dacă reușește să-și aducă susținătorii la vot", a declarat Alin Teodorescu pentru realitatea.net.