MENIU

VIDEO Confruntare Diana Șoșoacă - Alina Gorghiu, după ce PNL a cerut sancționarea senatoarei independente

Diana Șoșoacă, senator independent

Senatorii liberali cer conducerii camerei sancționarea Dianei Șoșoacă, pe motiv că sfidează normele legale și regulile de bun-simț. Demersul a fost adoptat în cadrul Biroului Executiv al PNL și prezentat public chiar de inițiatoare, Alina Gorghiu. În replică la Realitatea Plus, Diana Șoșoacă a afirmat că așteaptă ca acuzațiile ce i se aduc să fie și demonstrate, altfel va acționa în justiție. Mai mult, ea a afirmat că aproape toți senatorii își dau masca jos când vorbesc de la tribuna Parlamentului. 

Senatorii liberali, la propunerea Alinei Gorghiu, solicită celorlalte partide parlamentare să o sancționeze pe Diana Șoșoacă pentru că încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecție în plen, instigă la ură și haos în luările de cuvânt. 

"În ultima ședință de plen n-am auzit decât urlete și invective din partea colegei noastre, iar grupul senatorilor PNL a decis că aveam nevoie de o delimitare de tot ceea ce înseamnă populism, indecență, reacții nepotrivite, care încalcă regulamentul, ofense, acuzații neîntemeiate, xenofobe, extremiste. În regulamentul Senatului, abaterile de la deontologia parlamentară pot fi sancționate cu atenționare, chemare la ordine, retragerea sprijinului politic, îndepărtarea din cadrul ședinței și avertisment public scris," a afirmat, în direct la Realitatea Plus, Alina Gorghiu.

În replică, Diana Șoșoacă a afirmat că așteaptă ca acuzațiile ce i se aduc să fie și dovedite. "O anunț pe doamna Gorghiu că voi depune plângere penală împotriva ei și a PNL, inclusiv la forurile internaționale, pentru că niciodată nu o să vedeți la mine un astfel de discurs de care sunt acuzată. Faptul că am invocat neconstituționalitarea și nelegalitatea dispozițiilor care sunt puse în practică de către jandarmerie, poliție, spitale și așa mai departe este una, dar să mă acuzi pe mine de xenofobie, homofobie, trebuie să și demonstrezi."

Senatoarea independentă a mai precizat că și în situația în care Senatul va decide să ia măsuri împotriva sa, va contesta pe toate căile legale decizia.

"Eu consider că absolut niciodată nu am greșit cu nimic, cel puțin din punct de vedere juridic", a precizat Șoșoacă.

"Nu mă așteptam la altă reacție din partea doamnei Șoșoacă decât să ne amenințe că ne dă în judecată. Îi remaintesc însă că fișa oricărui senator presupune că acesta face legi, iar doamna Șoșoacă nu excelează la acest capitol. Excelează, în schimb, la invective, la plângeri penale și folosește excesiv cuvântul ‘popor’. Respectul față de popor ar trebui dovedit și în plenul Senatului, unde nepurtarea măștii, jignirile constante ne obligă la acest demers", a mai afirmat Goghiu.