MENIU

Conflict Liban-Israel. Alţi cetăţeni români şi membri de familie vor fi repatriaţi. Anunțul MApN

Alţi cetăţeni români şi membri de familie vor fi repatriaţi din Liban, transmite, vineri, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, o aeronavă de transport de tip C-130 Hercules, din dotarea Forţelor Aeriene Române, execută o nouă misiune umanitară în Liban, cu aprobarea ministrului Angel Tîlvăr.La întoarcere, vor fi repatriate persoane care au solicita Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Invazie Israel. Recomandare „fermă” a MAE pentru românii din Liban să plece de acolo. Peste 1.300 de persoane s-au înregistrat la Ambasada din Beirut

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian către Beirut, în jurul orei 8,00, având la bord aproximativ zece tone de produse alimentare din rezervele de stat. Misiunea se desfăşoară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă iar ajutoarele sunt trimise de România, cu titlu gratuit, ca asistenţă internaţională pentru Republica Libaneză, în contextul deteriorării accentuate a situaţiei de securitate din Orientul Mijlociu, fapt care a generat şi o criză umanitară.

Israelul a început o invazie terestră în Liban: raiduri „limitate” și „țintite” asupra Hezbollah

Potrivit MAE, peste 1.100 de români şi membri de familie şi-au înregistrat prezenţa în Liban, la Ambasada României de la Beirut. Joi au fost aduse în ţară 69 de persoane.